Buldan 3 Gün Festivalle Coştu

Buldan 3 Gün Festivalle Coştu

Buldan Belediye Başkanlığının organizasyonu 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konser ile sona erdi. 

A+A-

Sevilen sanatçı Tuğçe Kandemir, seslendirdiği aşk şarkılarıyla Buldanlılara muhteşem bir gece yaşattı.

Buldan Belediye Başkanlığı tarafından pandemi dolayısıyla iki yıl aradan sonra gerçekleştirilen 20. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, sona erdi.  Kültür, sanat etkinliklerinin yanı sıra sevilen sanatçıların sahne aldığı konserlerle 10 binleri ilçede ağırlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Hava muhalefetine rağmen güzel bir festival geçirdik” dedi.

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında Buldan Belediyesi ve Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği tarafından Süleymanlı Yayla Gölü’nde düzenlenmesi planlanan  “Kuş Şenliği”, yağmur nedeniyle Talat Tarakçı Parkı’nda gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Geren, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı Kuş Şenliği, Ahmet Nuri Çağdaş yönetiminde Türk Sanat Müziği Saz Heyetinin seslendirdiği Kuş Şarkılarıyla başladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Buldan’ın doğal güzelliği yanında korunan kültür mirasıyla da Egenin göz bebeği bir ilçe olduğu belirterek, “Doğal güzelliği yanında Buldan’ın çok güzel milli ahlaki değerlerine, bağlı hem restorasyonda hem de tabiatın korunmasında, hem organik tarımda  Türkiye’de önemli noktalara geleceğine inanıyorum. Buldan’da doğal güzelliklerin ve kültür mirasının korunmasında emeği geçen sizlere teşekkür ediyorum. Umarım sizlerin bu güzel davranışınız gelecek nesillere de aktarılır, aynı hassasiyetle Buldan’ımızın tarihi ve kültürel mirasının yanında doğal güzellikleri yaşatılır” dedi.

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, bu şenliği 30 yıl önce Süleymanlı Yayla Gölü’nü ve oradaki doğal hayatı korumak amacıyla başlattıklarını ve  Yayla Gölü’nün koruma altına alınmasıyla amacına da ulaştığını belirtti.

Kuş Şenliği’ne katılan davetliler, Ahmet Nuri Çağdaş yönetiminde Türk Sanat Müziği Saz Heyetinin seslendirdiği Kuş Şarkılarıyla keyifli vakit geçirdi. Etkinlik, Çakır Özcan ve Orkestrasının solisti Ateş konseriyle devam etti.

Talat Tarakçı Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Yenicekent Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından keşkek dağıtıldı.

ETKİNLİĞE BAHREYNLİ GENÇLER DAMGASINI VURDU

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi Gönüllüleri tarafından yürütülen “Sınırsız Gençlik Projesi” kapsamında Buldan’a gelen Bahreynli gençler damgasını vurdu. Çakır ve Orkestrasının solisti Ateş ile Türk Sanat Müziği Sanatçısı Anıl Dinç’in seslendiği hareketli şarkılarla gönüllerince eğlenen Bahreynli gençlere Başkan Şevik ve eşi Bahija Şevik, Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti.

FESTİVALDE MUHTEŞEM FİNAL

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, 3.günü Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konserle devam etti. Buldanlı DEPAŞ Prefabrikenin sahibi mimar Muhsin Dönmez, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe temsilcileri ile 10 bine yakın izleyicinin katıldığı konserde sahne alan Tuğçe Kandemir, Buldan’ı salladı.   Konser, Balkan Rumeli Müzik Topluluğu ile   Güreler Rumeli Folklor Ekibi gösterisi ile başladı. Ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Sanatçılarından Sadi Cesuroğlu, seslendirdiği türküler ve sazıyla festivale renk kattı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tuğçe Kandemir konseri öncesi Buldan’a ve Buldan Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı DEPAŞ’ın sahibi Muhsin Dönmez’e teşekkür plaketi takdim etti.

İŞADAMI DÖNMEZ’DEN BULDAN’A DESTEK SÖZÜ

Denizli- Alaşehir güzergahında girişi bulunan mahallelere TAK yapımında Belediye destek olan Muhsin Dönmez’e teşekkür eden Başkan Şevik, “Buldan, yetiştirdiği, Denizli, İzmir, İstanbul başta olmak üzere ilçe dışında yaşayan hemşehrileriyle her zaman iftar ediyor. Her türlü şartlarda, her zaman bizden desteklerini esirgemiyorlar” dedi.

Buldanlı işadamı Muhsin Dönmez, Dört Eylül Okulu’nda okuduğunu vurgulayarak, “1970’li yıllarda şu arkamızda gördüğümüz Dört Eylül Okulunda okudum. Ondan sonra her genç gibi bizde ekmeğimiz için, başka şehirlerde eğitimimizi tamamladık. Başka şehirlerde ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Ama sonuç olarak ilçeme, doğduğum büyüdüğüm topraklara her zaman yardım etmek için varım. Bundan sonra da sayın başkanımın her hangi bir arzusunu, altından kalkabileceğimiz ölçüde yapabileceğimiz ne varsa yapmanın ötesinde, kendisinin yanında olduğumuzu, Buldanlı hemşehrilerimin önünde söz veriyorum” diye konuştu.

TUĞÇE KANDEMİR, BULDAN’I SALLADI

Seslendirdiği aşk ve hüzün şarkılarıyla gençlerin kalbinde taht kuran Tuğçe Kandemir, Buldanlı hayranlarıyla buluştu. Bu kez sevilen şarkılarını, Alanyazı Meydanı’nı dolduran binlerce hayranı için söyleyen Tuğçe Kandemir ile selfi çektiren Başkan Şevik, kendisine Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.