Buldan Belediyesi Kantar Çalışması Başlattı

Buldan Belediyesi Kantar Çalışması Başlattı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çiftçilere desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan mahallerde kantar çalışması başlattı.

A+A-

İlk olarak tütün ve kekik üretim merkezi Çamköy Mahallesinde kantar yapımı için çalışma başlatıldığını söyleyen Başkan Şevik, sırası ile ihtiyaç duyulan mahallelerde kantar yapılacağının müjdesini verdi.  

Buldan Belediyesi tarafından tarımsal üretimin yoğunlukta olduğu ve ihtiyaç duyulan mahallelere kantar kurulması için çalışma başlatıldı.  Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe genelinde ihracata dayalı sultaniye çekirdeksiz üzüm üretimi başta olmak üzere, tütün ve kekik, adaçayı gibi aromatik bitki çeşitlerinin yanısıra meyve ve sebze üretiminin yapıldığı mahallelerde kantar ihtiyacı bulunduğunu söyledi.  Üreticiyi desteklemek ve tarımsal üretimi yaygınlaştırmak amacıyla mahallelerin ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Kantar yapımına ilk olarak kekik ve tütün üretiminin yaygın olduğu Çamköy Mahallemizden başladık. En kısa zamanda kurularak çiftçimizin hizmetine sunacağımız kantar, şimdiden Çamköylü çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Sırasıyla  Karaköy, Yayla ve Bozalan mahallelerine de kantar kurulacağının müjdesini verin diyen Başkan Şevik, "Arazisinden ürününü hasat eden çiftçimiz, ürünü tüccara teslim etmeden önce Belediyemizin kantarında tartıp, ne kadar ürün sattığını veya satacağını bilebilecek. İlçemizde üzüm, kekik, tütün, patlıcan, fasulye, domates ve biber üretimi yoğun olarak yapılıyor. Bizlerde çiftçi ve üreticilerimize destek olmak adına böyle bir hizmet atağı başlattık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.