BULDAN BELEDİYESİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

BULDAN BELEDİYESİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

“Beşikten mezara kadar sosyal belediyecilik” anlayışı ile hizmet veren Buldan Belediyesi, “Hiç Kimse Yalnız Değildir”

A+A-

İlçe merkezi ve kırsal alanda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Buldan Belediyesi Sosyal Market vatandaşların kıyafetten, ayakkabıya, gıdadan ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca soğuk kış aylarında yüzlerce aileye yakacak yardımında da bulunduklarını belirten Başkan Şevik, “Buldan’da yaşayan kimse yalnız değildir. Belediye olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Buldan Belediyesinin kimsesizlerin kimsesi olmak ve hemşehrilerine yardım elini uzatmak amacıyla hayata geçirdiği Sosyal Market, giyimden, gıdaya, ayakkabıdan temel ihtiyaç malzemelerine kadar birçok konuda ihtiyaç sahibine yardım eli uzatıyor. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in 2007-2014 ilk başkanlık döneminde hayata geçirdiği ve sosyal belediyecilik anlamında öncü hizmetlerden olan “Sosyal Market’ten 2023 yılı içerisinde 1600’ün üzerinde ihtiyaç sahibi yararlandı. Giyimden gıdaya, beyaz eşya ve mobilya gibi ev eşyasına kadar birçok temel ihtiyaç malzemesinin yer aldığı Sosyal Market, maddi imkansızlıklar dolayısıyla gelinlik alamayan gelin adaylarının hayallerini de gerçeğe çevirdi. Yeni evlenecek 10’larca genç, nişanlık, gelinlik ve damatlığını sosyal marketten karşıladı.

“KİMSESİZLERİN KİMSESİYİZ”

“Beşikten mezara kadar sosyal belediyecilik” anlayışı ile hizmet veren Buldan Belediyesi, “Hiç Kimse Yalnız Değildir” projesi kapsamında hayata geçirilen “ Sosyal Hizmet” ekibi ile vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışını titizlikle sürdüren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşına destek olmayı görev edindiğini söylüyor. 2007-2014 ilk başkanlık döneminde “Sosyal Market”i kurarak sosyal belediyecilik anlamında öncülük eden Başkan Şevik, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da yardım elini uzatıyor, yaşamın her anında ve her alanında vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik bizim anlayışımızda, kimse sahipsiz kalmayacak, kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak demektir. Bugüne kadar binlerce insanımıza ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz. Buldan Belediyesi olarak kimsesizlerin kimsesiyiz. Ekiplerimiz titiz araştırmalar sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındalar” dedi.

YAKACAK DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ihtiyaç sahibi vatandaşların yuvalarını ısıtacak yakacak desteğinde bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Her yıl dar gelirli ailelere yakacak desteğinde bulunduklarını söyleyen Başkan Şevik, soğuk kış günlerinde yakacak ihtiyacına katkı sağlamak için odun ve kömür desteğinde bulunduklarını açıkladı. Belediye ekipleri tarafından kesilip çuvallanan odunlar önceden belirlenen binin üzerinde yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıldığını söyleyen Başkan Şevik, “Halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Dar gelirli ailelerimizin bu soğuk kışı sıcak geçirmeleri için odun ve kömür dağıtımına devam ediyoruz” diye konuştu.

YARDIM KURULUŞLARINA DA DESTEK VERİYOR

Başkan Şevik, belediye olarak bir taraftan ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını bir taraftan

da yardım kuruluşlarını destekleyerek daha çok kişiye ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Belediyemizin Sosyal Market’ hizmetlerinin yanı sıra Kızılay Butik için yer tahsis ettik. Kızılay Butik’e personel ve nakliye desteğinin yanı sıra Belediyemizin alt katında mülkiyeti bize ait dükkanı bedelsiz tahsis ederek, ilçemizde hiç kimse kimsesiz kalmasın istedik. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak ve onlara yardım eli uzatmak için hizmet veren Türk Kızılay’ın Kan Bağışı Merkezi için yer tahsis ettik” diyerek Belediye, kurum ve kuruluşlar işbirliği ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.