Buldan Belediyesi, minik misafirlerini ağırladı

Buldan Belediyesi, minik misafirlerini ağırladı

Karne öncesi "dönem sonu faaliyet haftası" etkinlikleri kapsamında “Gezi Günü” düzenleyen Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri, Sınıf öğretmenleri eşliğinde Buldan Belediyesi tarafından restore edilen tarihi konak ve sokakları gezerek, ke

A+A-

Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu 3/C öğrencileri, yarıyıl tatilinden önceki son hafta, öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşvik edilmesi için bu yıl ilk kez düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası" kapsamında Buldan’ı gezdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, minik öğrencileri ağırlamaktan dolayı mutu olduklarını belirterek, “2007 yılında başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla ilçemizin yok olmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerini bir bir ayağa kaldırdık turizme kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Bugün öğrencilerimiz yaşadıkları ilçenin kültürünü ve tarihini yerinde görüp öğrenme imkanı buluyor. Bu da bizleri mutluluk veriyor” dedi.

Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu 3/C öğrencileri Sınıf öğretmenleri Emre Yanar eşliğinde, Buldan Belediye Tarafından sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması gerçekleştirilen sokakları ile restore edilerek ayağa kaldıran tarihi konakları ziyaret etti. İlk olarak Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’ni ziyaret eden minik öğrenciler burada ilçenin geleneksel dokumasının dünü ve bugünü ile ilgili bilgi aldı. Dokuma Müzesi olarak kullanılan eski cezaevi koğuşları ile cam atölyesini ziyaret eden öğrenciler sırasıyla Dokuma Pazarı Sokağı, Talat Tarakçı Konağı ve Dr. Behçet Uz Konağını ziyaret ederek, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı bulan minik öğrenciler, keyifli vakit geçirdi.

Ardından Buldan Belediyesi tarafından restore edilerek ilçenin yetiştirdiği ses sanatçısı bestekar Habip Çamlıyer’in adının yaşatıldığı Konservatuvar ve Kültür Evi’ni ziyaret eden minik öğrenciler, burada devam eden bağlamadan gitara, piyanodan kemana kadar bir çok enstrüman kursu ile resim ve ebru kurslarıyla ilgili bilgi aldı.

KİTAP KAFE MİNİKLERLE ŞENLENDİ

Diğer taraftan Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu 3/B öğrencileri de, Buldan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulan Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe’yi ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Yalçın Ak eşliğinde Kitap Kafe’de oyunlar oynayıp, kitap okuyan minik öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, minik öğrencilere kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.