Buldan Belediye'si Tarihi Ev İçin Düğmeye Bastı

Buldan Belediye'si Tarihi Ev İçin Düğmeye Bastı

Buldan’da geçtiğimiz yıl çıkan yangında ağır hasar gören 200 yıllık tarihi ev, küllerinden yeniden doğacak.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  geçtiğimiz yıl çıkan yangında ağır hasar gören Çaybaşı Mahallesi’ndeki Tarzan Evi olarak bilinen 200 yıllık tarihi evi kamulaştırarak restitüsyon ve restorasyonu için çalışma başlattı. Küllerinden yeniden doğmaya hazırlanan tarihi ev, “ Kültür Evi” olarak Buldanlıların hizmetine sunulacak.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak ve onları gelecek nesillere aktarmak i amacıyla başlattığı restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.  Geçtiğimiz yıl çıkan yangında büyük hasar gören Çaybaşı Mahallesi’ndeki 200 yıllık tarihi evi, Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda kamulaştırılarak restore edileceğini açıklayan Başkan Şevik, “Tarihi ev küllerinden yeniden doğacak.  Bina için bir taraftan kamulaştırma işlemleri devam ederken diğer taraftan da restitüsyon ve restorasyon projesi  için hazırlıklarımızı başlattık” dedi.

İSMET PAŞA’NIN KALDIĞI EV

Çaybaşı Mahallesi’nde Tarzan Evi olarak bilinen Mehmet Çetin’e ait ev, ahşap karkas ve kerpiç yığma yapıdan oluşuyor. Ayrıca, ortasında süs havuzu bulunan geniş bahçeli,  dört tarafında yol geçen ada görünümündeki 200 yıllık evde, İsmet Paşa’nın çocukluğunun geçtiği biliniyor. İsmet İnönü’nün Mal Müdürü olan babası Reşit Bey'in Buldan'da görev yaptığı 4 yıl içerisinde  iki ayrı konakta yaşadığı rivayet edilir.  Bu konaklardan birinin de Belediye tarafından kamulaştırılan Çaybaşı Mahallesi’ndeki Tarzan Evi. İsmet Paşa’nın kaldığı evlerden biri olan Tarzan Evinin restorasyonunu en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Şevik, burasının “Buldan Kültür Evi” olarak turizme kazandırılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.