BULDAN BELEDİYESİNDEN İKİ OKULA DAHA KİTAP DESTEĞİ

BULDAN BELEDİYESİNDEN İKİ OKULA DAHA KİTAP DESTEĞİ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in okullara kitaplık ve okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi amacıyla başlattığı “10 Okula 10 Kitaplık” projesi kapsamında iki okula daha kitap desteğinde bulunuldu.

A+A-

Buldan Belediyesi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “10 Okula 10 Kitaplık” projesi devam ediyor. Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ile Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, her iki okulun öğrencilerine kitaplarını teslim etti.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Şevik, hem kitap okumayı yaygınlaştırmak hem de okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi amacıyla belediye olarak proje ürettiklerini söyledi.

“10 Okula 10 Kitaplık” projesi kapsamında ilk olarak Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan Z-Kütüphaneye kitaplık ve kitap desteğinde bulunduklarını açılayan Başkan Şevik, “Bugün de iki okulumuza kitap desteği sağladık. PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okuluna yapılması planlanan iki adet kitaplık ve kitaplar için de hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

ÖĞRENCİLİK ANILARINI TAZELEDİ

Başkan Şevik, mezun olduğu Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu’nda kitap teslim töreninde öğrencilik hatıralarını tazeledi. Okulun bahçesini gezen ve öğrencilik günlerinin hatıralarını tazeleyen Başkan Şevik, o günlerde sürekli oturduğu okul bahçesinde bankı oturdu, öğrencilerle sohbet etti.

Okul Müdürü Gökhan Ay ve öğrencilerle okulun Z – Kütüphanesinde bir araya gelen Başkan Şevik, ayrıca fotoğraf isteklerini geri çevirmeyerek öğrencilerle bol bol fotoğrafa çektirdi.

EĞİTİME DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK Başkan Şevik, Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu’nda düzenlenen törenin ardından Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu’na geçti. Okul kütüphanesinde Okul Müdürü Avni Didin, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Şevik, Buldan Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi eğitime destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Öğrencilere, telefon ve bilgisayarları yeterince kullanmalarını, bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Başkan Şevik, “ Hiçbir teknoloji hiçbir zaman kalemin ve yazının önüne geçemez. Tabi ki teknolojiyi de ihmal etmeyeceğiz. Cemiyetlerin ilerlemesinde, tekâmül göstermesinde bilim çok önemli. Cumhuriyetimizin temelinde de ilim vardır. Atatürk’ün “En hakiki mürşit ilimdir” sözünü unutmayın. Biz gençlerden onu bekliyoruz. Sizlerden ümitli olmak zorundayız. Dünya çok farklı bir yere evriliyor. Sizler biraz daha gençsiniz. Dünyada son yüz yılda bütün izimler kapıştı. Ve bütün izimler de şu an miladını doldurdu. İnsanlık başıboş. Dünyada yaşananları görüyorsunuz. Filistin’de Balkanlar’da. Dolayısıyla Cumhuriyet size emanet. Ben çok gurbet yaşadım. O nedenle bilirim yurt dışında yaşamanın zorluğunu. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkın. Onun yolu da bilim ve irfandan geçer. Kıymetini bilmek lazım. Onun için çok okuyun, çok okuyun” diye konuştu.

Başkan Şevik konuşmasının ardından “Dünyayı Sarsan Salgınlar”, “Dokumanın Başkenti Buldan” ve “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi: Dr. Behçet Uz” kitaplarını imzalayarak öğrencilere hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.