Buldan Belediyesi'nden iki önemli açılış

Buldan Belediyesi'nden iki önemli açılış

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in iki önemli projesi 21. Buldan Dokuma ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açılış töreniyle, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe ile Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kült

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in gençlik projeleri arasında yer alan iki önemli projesi açılış töreniyle hizmete girdi. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde 150 metrekarelik kapalı alan, teras ve yeşil alandan oluşan Kitap Kafe açılışı gerçekleştirildi.

Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının verildiği Kitap Kafe açılışına, TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Murat Aydınlı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, , Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak, Buldan MYO öğretim üyeleri ile Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile ilçe gençleri katıldı.

AYDINLI KONUŞURKEN DUYGULANDI

TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Murat Aydınlı, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi iken 20 Şubat 2015 tarihinde terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının verildiği kitap kafe açılışında konuşurken duygulandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile tanışıklığının olduğunu vurgulayan Aydınlı, “24 yaşında olup, vatana dair hayalleri vardı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayali tarih öğretmeni olmak idi. Tarih öğretmenliği son sınıf öğrencisi idi. Ve nişanlı idi, evlenmek istiyordu. Ve o gün sınava girebilmek için üniversiteye gelmişti. Şöyle bir algı var. Belayı üstümüze çeken bir kişiliğimiz var doğrudur ama. Fırat Başkanımız o gün orada bulunması bir insanın en temel hakkı olan eğitim hakkını sahip çıkabilmek adına üniversitede bulunuyordu. İzin vermediler. Ve henüz gençliğin baharında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu biz, ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar gelen süreçte son şehit diye adlandırdığımız İstanbul’daki gazeteci abimiz Cengiz Akyıldız’a kadar şehitler kervanına yolcu ettik. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının burada Buldan’da yaşatılacak olması ve yeni Fırat Yılmaz Çakıroğullarının yetişecek olması bizleri mutlu etti. Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederiz” dedi.

“ALLAH BİR DAHA GENÇLERİMİZİN ACILARINI YAŞATMASIN”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 24 yaşında inandığı dava uğruna şehit olduğunu vurgulayarak, “Allah gençlerimizin acılarını yaşatmasın bir daha. Acısını hep birlikte yaşadık. Buldan Belediyemiz böylesine müstesna güzel. Gençlerimizi kitapla, kültürle, bilgiyle buluşturacak bir projeyi hayata geçirdi. İnşallah buradan nice Fırat Yılmaz Çakıroğluları, kardeşlerimiz çıkacak. Ben, bu projeyi hayata geçiren ve rahmetli Fırat Yılmaz çakıroğlu’nun ismini veren Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Fahri Şevik’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÖLGEYE ÖRNEK OLMALI ” “Fırat Yılmaz Çakıroğlu bizim kırmızıçizgimizdir” diyen Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak konuşmasını şöyle devam etti: “Sayın Buldan Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada çok anlamlı bir açılış için toplanmış bulunmaktayız. Buldan tarihi olarak da çok önemli bir ilçemizdir. Bu ilçemizde bu heyecanı yaşattığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Fıratımız bizim için kırmızı çizgimizdir. En gencimiz, en yakışıklımızdır. İzmir’in göbeğinde hain terör örgütünün

hain mensupları tarafından 2015’in 30 Şubat’ında şehit edilerek hayata veda etmiştir. Fakat bugün burada özellikle Buldan ilçemizde binlerce Fırat yetiştirebileceğimizi bir kez daha gördük. Rabbim inşallah nasip eder bu kütüphanemiz tüm gençlerimize faydalı olur. Biz Ülkü Ocakları olarak , ülkü ocaklı gençler olarak vatanın bekası ve geleceğimizi temin etmede gençlerimizin daha iyi gelişebilmesi için bu tür organizasyonlara her zaman varız, var olmaya da devam edeceğiz.”

“BÖLGEMİZDE İLK OLACAK”

Buldan Belediyesi olarak gençleri önemsedikleri ve gençlere hizmet edecek bu tür yerlerin sayısını artırmak için çalışmalarının devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kitap Kafe ile ilgili bilgi verdi. Kitap Kafe’de gençlerin yararlanabileceği her türden kitap ve dünya klasikleri içerisine girmiş yerli ve yabancı yazarlara ait eserlerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile liseli gençlerimiz buradan yararlanabilecek. Burada kitaplarını okurken veya internetten araştırmalarını yaparken kafe bölümünden ise cüzi bir ücret karşılığında çayını kahvesini içebilecek, tostunu , poğaçasını yiyebilecek” dedi. Başkan Şevik, “Gençlerimize yönelik projemiz kanaatimce bölgede ilk olacak. Ve burasının da rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile yaşayacak olması ülkücü camianın da sadece 80 öncesi değil Malazgirt’ten bu tarafa Kars’ın Ani kapısından girdiğimiz günden bu tarafa bu topraklarda ülkücü manifest, ülkücü ideali her zaman çok kıymetli ve değerli olmuştur. Ve böyle devam edecektir. Ülkücü camianın yetiştirdiği bir insan olarak bu güne kadar Anadolu’da ve ülkücü hareketin içinde bizi bu günlere getiren bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi ve bütün Mehmetçiklerimizi sizlerin huzurunda sağıyla anıyorum” diye konuştu.

Başkan Şevik, konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in “Ülkücüye Kaside” adlı eserini okuyarak tamamladı.

Törene katılan davetliler açılış konuşmalarının ardından, kitap kafeyi gezerek bilgi aldı, kitapları inceledi.

GELECEĞİN BESTEKARLARI, SANATÇILARI YETİŞECEK

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe açılışının ardından, Buldanlı bestekar ve ses sanatçısı Habip Çamlıyer’in adının verildiği konservatuar ve kültür evi açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini, Üstat Habip Çamlıyer’in yeğenleri Fatma Sucu, Ulviye Tuncay ve Mustafa Sucu , akrabaları ve davetlilerle birlikte kesen Başkan Şevik, Cumhuriyet Mahallesi Bağlayan Sokakta bulunan 120 taş binayı kamulaştırarak, konservatuar alarak restore ettiklerini açıkladı. Buldan Belediyesi tarafından acılan ücretsiz kurslara devam eden 100’ün üzerinde kursiyere piyona, klasik gitar,elektro gitar, keman, mızıka, yan flüt, bateri , kalimba, def, bağlama,ritim, ukelele ve perküsyon eğitimi verildiğini açıklayan Başkan Şevik, “Kurslarımız burada devam edecek. Yalnızca müzik kursları değil, resim, ebru gibi kurslar da açmak istiyoruz. Burada geleceğin bestekarları, müzisyenleri ve sanatçıları yetişecek” dedi.

Üstat Habip Çamlıyer’in yeğenleri ve akrabaları ise “Bugün bizim en mutlu günümüz. Çok gurur duyduk” diyerek Başkan Şevik’e teşekkür ettiler.

thumbnail-382217407-691212816371833-6299841245148330187-n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum