Buldan, bu festivallerle coşacak

Buldan, bu festivallerle coşacak

Buldan Belediyesi, Cumhuriyetimizin İlanının 100.yılını bir dizi açılış, etkinlik ve festivallerle kutlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nde Türkiye’nin

A+A-

Bu yıl 21.si düzenlenecek olan Buldan Dokuma Kültür v El Sanatları Festivali, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe, Buldan Belediyesi Habip Çamlıer Konservatuar ve Kültür Evi ve DENFOT üyeleri tarafından hazırlanan Buldan Fotoğraf Sergisi açılışı ile başlayacak olan Buldan Festivali üç gün devam edecek. Festivalin 1. Günü Hakan Eyiden, Nigar Muharrem, Buldan’ın yöresel lezzetleri yarışması ve Dokuma Yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini alacağı 2.günü KOLPA, 3. Günü ise Sahra ve Ali Kınık Buldanlı hayranlarıyla buluşacak.

YENİCEKENTLİLER EĞLENEREK DİNLENECEK

Bu yıl 29-30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan 26. Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nde Sahra, Grup Yol, Hasan Yılmaz ve Çakır Özcan ve Orkestrası ile Havva Öğüt sahne alacak. Üzüm Teşvik yarışmasında dereceye giren üreticilerin ödüllendirildiği Festivalde geleneksel hale gelen, açık arttırma usulü yapılan 'Üzüm Ağası” belirlenecek.

Üç gün devam edecek olan festivalde, Yenicekentliler yaz aylarının yorgunluğu eğlenerek atacak.

CUMHURİYETİN İLANININ 100.YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Buldan Belediyesi, Cumhuriyetin İlanının 100.yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Buldan Belediyesi, Alparslan Türkeş Parkı, idealist bir cumhuriyet hekimi olan Buldanlı Dr. Behçet Uz’un adının yaşatıldığı konuk evi ile Belediye Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Akşam Alanyazı Meydanı’nda devam edecek. Buldanlılar Balkan Dansları ve Halk Oyunları, Turan Mehteran Takımı gösterisi ile Canan Bayram ve İstanbul Girls Orkestrası konseri ile 100.yıl coşkusunu yaşayacak.

Başkan Şevik, Buldan ve Yenicekent Festivalleri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve100.yıl etkinliklerine tüm hemşehrilerini davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.