Buldan Dokumaları, PİKTECH Fuarında

Buldan Dokumaları, PİKTECH Fuarında

Bu yıl 4.sü düzenlenen PİKTECH Fuarında, Buldan Belediyesi standında ilçenin geleneksel el dokuması ürünleri görücüye çıktı. Renkli dokumalarıyla dikkat çeken Belediye standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

A+A-

Ege Pamuk İplik Kumaş Tekstil Aksesuarları ve Tekstil Teknolojileri (PIKTECH 2021) Fuarı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen törenle açıldı. Fuarın en renkli standı olan Buldan Belediyesi standında, ilçenin geleneksel el ürünleri sergilendi. Fuarın ilk günü yoğun ilgi gören Belediye Standını ziyaret eden misafirlerini ağırlayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Tekstil, merkezi Ege olan dünya insanlık mirası bir sektör. Tekstil ve pamuk denince akla Ege Bölgesi geliyor. Tarihi kadim insanlıktan buyana bu bölge özellikle Çürüksu vadisi, Kral Yolu hattı dediğimiz bu hat insanların bir nevi beşeri hafızasının yeşerdiği yer. Dünyada, medeniyet unsuru olarak görülen her şey Anadolu menşeli. Özellikle Anadolu’nda Ege Bölgesi kadim insanlık tarihinde çok önemli yer işgal etmektedir. Tabi Buldan bunların izlerini çok iyi taşıyor. Dolayısıyla Buldan’ın hala bu kültürü devam ettiren hemşehrilerimize ve Denizlimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ BULDAN TEKSTİLİN MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Başkan Şevik, kadim tarihten bugüne tekstilin merkezi olan Buldan’ın bundan sonrada dokumanın geleneksel dokumacılığı yaşatmaya devam edeceğini belirterek “Biz Buldan’ı mütevazi bir şekilde tekstilin dokumanın başkenti olarak tanıtıyoruz. Belki iddialı bir ifade ama Buldan bugün olduğu gibi kadim tarihinde de devamlı tekstilin merkezi olmuş. Olmaya da devam edecek” diye konuştu. Başkan Şevik, PİKTECH fuarını bu yıl 4.sünü düzenleyen Termin Fuarcılık ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Buldan standına ilgi yoğundu

Buldan standının da yer aldığı fuar,11 Kasım Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.