Buldan Festivalinin finaline Ali Kınık damga vurdu

Buldan Festivalinin finaline Ali Kınık damga vurdu

Buldan Belediyesinin bu yıl 21.sini düzenlediği Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivalinin finaline Ali Kınık konseri damga vurdu. Çeşitli etkinlik, açılış ve konserlerle üç gün devam eden festivalin final sanatçıları Sahra ile Ali Kınık oldu.

A+A-

Bölgenin en kalabalık ve ilgi gören festivallerinden Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, sona erdi. Bu yıl 21.ci gerçekleştirilen festival, çeşitli etkinlik, açılış ve konserlerle üç gün devam etti. Festivalin final sanatçıları Sahra ile Ali Kınık oldu.

Konsere, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Jandarma İlçe komutanı Bekir Cinkara, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak, MHP Buldan İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, Buldan Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Sert ile binlerce Buldanlı ve çevre il ve ilçelerden gelen Ali Kınık hayranları katıldı. İlk olarak sahneye Denizli’nin sevilen sanatçısı Sahra çıktı.

SUNUCU İLE DÜET Üç gün süreyle eşsiz sunumu ile festivale renk katan Melis Küçüköner, sahneye çıkarak sanatçı Sahra ile düet yaptı. Sesinin güzelliğiyle de Buldanlıların gönlünü kazanan Küçüköner, 28-29 Eylül -1 Ekim 2023 tarihinde 26.sı düzenlenecek olan Buldan Yenicekent Tripolis Kültür Ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nde de Buldanlılarla birlikte olacağına dair söz verdi.

ALİ KINIK BULDANLI HAYRANLARIYLA BULUŞTU

Konserden saatler öncesi Buldan’a gelen sevilen sanatçı Ali Kınık, Nuri Akın Parkı’nda Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve hayranlarıyla bir araya geldi. Mütevazi kişiliğiyle Buldanlıların gönlünü kazanan sanatçı, burada kendisine ikram edilen meşhur Buldan simidinin tadına baktı, çayını içti. Başkan Şevik, “Dünyayı Sarsan Salgınlar”, “Dokumanın Başkenti Buldan” ve son kitabı “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi: Dr. Behçet Uz” kitapları imzalayarak teşekkür etti.

“BU KÜLTÜR YÜZYILLARCA DEVAM EDECEK”

Festivalin açılış konuşmasında Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Sevgili Buldanlılar Dokuma, Kültür ve Sanat Festivalimizin 21.sini düzenledik. İnşallah festivalimiz bu coşkuyla yıllarca devam eder. Buldan bizim güzellimiz. Buldan bizim sevgilimiz, Buldan bizim kaderimiz. Yolu açık olsun Buldan’ımızın. Çeyrek asır, yarım asır, yüzyıllarca bu kültür mirası devam edecektir. Ben tekrar sevgili sanatçımız Ali Kınık’a, Organizatör Birol Karataş’a ve belediye ekibimize teşekkür ederim” dedi.

“BU GÜZELLİK TARİHE NOT DÜŞÜLECEK ÖLÇEKTE”

Mehmet Ali Yılmaz ise “Burada sevda şehri Malatya’nın yiğit evladı, yiğit dava adamı, yol arkadaşımız sevgili Ali Kınık var. Onla birlikte olmaktan ben de sizler gibi onurlu ve mutluyum. Hemen arkamızda Dört Eylül Cumhuriyet Mektebi var. Alanyazı Meydanı’ndaki güzellik tarihe not düşülecek ölçekte” diyerek konuşmasını Hüseyin Nihal Adsız’ın “Selam Şiiri”ni okuyarak şöyle devam etti:

“Sizlerle onur ve mutluluk duyuyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Fahri Şevik bey, sizlerin teveccühü ile desteği ile uzun yıllardır Buldan halkına hizmet ediyor. Tripolis kazılarına verdiği

desteklerle, Buldan’ın her bir noktasında, Cumhuriyet Mahallesi’nden Karaköy’üne merkezinden kırsal mahallere bu güne kadar çaktığı her bir çivi için ben kendisine tebrik ediyorum, çalışma arkadaşlarına tebrik ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Ülkücü ve Milliyetçi Hareket mensubiyeti olmaktan, sizlerle birlikte yol yürümekten bir kere daha onur ve mutluluk duyduğumu paylaşımak isterim. Üstat Abdurrahim Karakoç diyor ki; Beden ölür çürür, cana bakın siz /Kim kiminle yürür ona bakın siz/ bırakın dönsün dönme dolaplar, Hak’tan hakikatten yana bakın siz/ Biz sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz. Vatan için, millet için, bayrak için ne mutlu Türküm demeye devam edeceğiz.”

“ŞEHİT ÇAKIROĞLU SİZLERİN SAYESİNDE BULDAN’DA YAŞATILACAK”

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak,”Bugün burada toplanmamıza sebep olan çok kıymetli belediye başkanımıza, MHP il başkanımıza ve bizim her zaman samimiyetine inandığımız değerli sanatçımız Ali abimize sonsuz saygılarımı sunuyorum. Asil Bozkurtlar, İffet abidesi Asenalar, kıymetli Buldan halkı, biliyorsunuz geçtiğimiz 1-2 gün içinde ilçemize, tarihi önemi olarak da çok büyük olan bu ilçemizde Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına Kitap Kafe açılmıştır. Biliyoruz ki 2015’in 20 Şubatı’nda hain terör örgütünün hain mensupları tarafından şehit edilen Fırat’ımız bugün Buldan ilçemizde sizlerin sayesinde yaşatılacaktır.Ve yine inanıyoruz ki, buradan daha çok Fırat Yılmaz Çakıroğlu yetişecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konserine devam eden Ali Kınık, Buldanlı Şehitler Kemal Özek ve Ercan Yangöz’ü anarak tüm şehitler için “Şehitler Ölmez”, sanatçının hayranları arasında büyük bir keyifle şarkıları eşlik eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik için Neşat Ertaş’ın “Nar Tanesi Tanesi de” adlı türküyü, protokol üyeleri için de “Tanrı’nın Ordusu” adlı marşı okudu.

Unutulmaz bir festival finali yaşayan Buldanlılar, Ali Kınık’ın şarkılarını hep bir ağızdan eşlik ederek doyasıya eğlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.