Buldan Halkı Festvalle Çoştu

Buldan Halkı Festvalle Çoştu

Buldan’ın her yönü ile tanıtıldığı 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali coşkuyla başladı. Pazar günü sona erecek olan festivalde, Buldanlılar Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen halk konserleriyle coştu.

A+A-

Buldan 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlan Festival coşkusu, Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen halk konseri ile doruğa ulaştı.

thumbnail_23.jpg

Alanyazı Meydanı’ndaki etkinliğe, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, EGEBİR ve DENBİR Vakıf Başkanı Hüseyin Raşit Öz, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk,  MHP İl Kadın Kolları Başkanı Sema Meral, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Alanyazı  Meydanı’na dolduran kalabalık, Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’nun  seslendiği hareketli parçalarla coştu.  Koro sanatçılarının sahneye Buldan Dokuması kumaşlardan yapılmış kıyafetlerle çıkması ise takdirle karşılandı.

3. Uluslararası Aşıklar Bayramı’na katılan, Denizlili Ozan Nihat Sönmez ile birlikte Kırgızistan, Doğu Türkistan, Gürcistan ve Moğolistan ile 11 Aşık, sazlarıyla yörelerine ait türküleri seslendirdi. Aşıkların atışması, renkli görüntülere sahne oldu. 

Buldan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ise göz doldurduğu etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Barkan, sazı ve seslendirdiği türkülerle damgasını vurdu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in istek türküsü “Şu dağlarda kar olsaydım” adlı parçayı da seslendiren sanatçı İsmail Baran, dinleyenleri mest etti.  Başkan Şevik,  festivalin ilk gününde sahne alan sanatçılara çiçek ve buldan dokuması ürünlerden hediye ederek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.