Buldan Kestanesi Coğrafi İşaret Patenti Aldı

Buldan Kestanesi Coğrafi İşaret Patenti Aldı

Buldan Ziraat Odası tarafından,  tadı, aroması, rengi ile farklı özellikleri bulunan Buldan kestanesine Coğrafi İşaret Patenti alındı.

A+A-

Buldan kestanesine Coğrafi İşaret Patenti alındı. Buldan Ziraat Odası tarafından Alandız Mahallesi, Kaşıkçı ve Kurudere Mahallelerinde yetiştirilen ve ihracatı yapılan kestanenin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi düzenlenen törenle tanıtıldı.

Buldan Alandız Mahallesinde düzenlenen törene Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Cinkara, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çetin Atalay, İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Serdal Uğur, Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, Genel Sekreter Ayhan Emirdağ, Alandız Mahalle Muhtarı Erol Salman,  MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, Belediye Meclis üyesi Hamdi Taşdelen ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Farklı özellikler taşıyor

Buldan kestanesine Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tanınırlığını daha da artırmak istediklerini dile getiren Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al “ Buldan kestanesi, tadıyla, aromasıyla, rengiyle, iç bütünlüğü, çabuk pişmesi ve soyulmasıyla diğer bölgelerde yetiştirilen kestanelere göre farklı özellikler taşıyor. Bu özellikleriyle de tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Buldan kestanesi tüm Türkiye’de aranılan ve ismiyle marka haline gelmiştir. Bizde Buldan Ziraat Odası olarak bu güzel ürünümüzün tescil edilmesiyle ile ilgili yoğun çalışmalar yürüterek Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Buldan’ımıza ve üreticimize kazandırdık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 Mevsim şartlarına göre yıllık yaklaşık beş yüz ton civarında kestane üretimi yapıldığını dile getiren Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur “Buldan Ziraat Odası tarafından kazandırılan tescil belgesiyle kestanemizin ünü daha da duyulacak, üretimi daha da artacaktır.  Yine bu bölgemizde bulunan fabrikada kestane şekeri üretimiyle daha fazla katma değer yaratacaktır. Bununla birlikte istihdam artışı sağlanacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.