Buldan'a Çevreye Duyarlı Yeni Tesis

Buldan'a Çevreye Duyarlı Yeni Tesis

Buldan Yenicekent’te 2000 m ²’lik alanda, çevreye duyarlı üretim teknolojisine sahip meyve ve sebze kurutma tesisi’nin açılışı yapılıyor.

A+A-

4U Seracılık ve Tarım Firması tarafından gerçekleştirilen meyve ve sebze kurutma tesisi yatırımı, insana ve doğaya saygılı üretim fikri, katma değeri yüksek üretim anlayışı ve bölge insanının istihdama kazandırılması mantığıyla ortaya çıkarak hayata geçirildi.

Buldan Yenicekent’te 2020 yılında pandemi sürecinde fizibilite ve kurulum çalışmalarına başlanarak tamamlanan, çevreye duyarlı üretim teknolojisine sahip Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi’nin açılışı, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 11:30’da tesis alanında gerçekleştirilecek. Resmi açılış törenine, Denizli’deki kamu, kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının temsilcileri katılacaklar.

İnsana ve doğaya saygılı üretim fikriyle ortaya çıkan meyve ve sebze kurutma tesisinin kurulumunda, çevreye duyarlı ve meyve ve sebze kurutma alanında ileri teknolojiye sahip sistemler tercih edildi.

Toplam 2000 m²'lik Tesis

Toplam 2000 m² üretim alanında kurulan tesis yatırımının fiziki altyapısı, fabrika içinde kullanılan makinalar ve ekipmanlar ile üretim prosesleri tamamen ihracata uygun olarak planlandı ve gerçekleştirildi. Gıdaya yönelik Milli ve Uluslararası sertifikasyon süreçleri devam eden yatırım kapsamında talebe bağlı olarak kapasite artırımına gidilebilecek.

Günlük 16 ton üretim kapasitesine sahip tesis, istihdam açısından da bölge halkına önemli imkanlar sunacak. Tesisin üretime geçmesiyle zamanla bölgede meyve ve sebze kurutma alanında nitelikli bir işgücünün oluşacağı ön görülmekte.

Üretim kapsamında, meyve ve sebzelerin ömrünü uzatan kurutma teknolojisinin kullanılmasıyla ürün israfı önlenirken, kg başına ihracat değerinin de en az 10 kata kadar artmasıyla, Bölgede üretimi yapılan ürünlerin katma değeri yükselecek. Böylece, Meyve Sebze Üretim Tesisi yatırımı Bölgenin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.