Buldan'da 1 saat hayat duracak

Buldan'da 1 saat hayat duracak

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 500 esnaf Cumartesi günü terörü protesto etmek için 1 saatliğine kepenk kapatacak, halk Türk bayraklarıyla sessiz yürüyüş yapacak.

A+A-

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Belediye Meclisi'nin CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerinin oybirliğiyle aldığı kararla Cumartesi günü ilçede terörü protesto etmek için sessiz yürüyüş yapacaklarını, ilçe merkezindeki 500 esnafın da kepenk kapatacağını söyledi. Gülbay, "Yürüyüşümüz saat 16.00'da başlayıp 1 saat sürecek. 1 saat boyunca da esnafımız kepenk kapatacak. Cumartesi günü yerli ve yabancı turistler alışveriş için ilçemize yoğun olarak geliyor. 1 saat alışveriş yapamayacaklar. Yürüyüş esnasında slogan atılmayacak, sessizce yürüyüp teröre karşı net duruşumuzu göstereceğiz" dedi.

 

Gülbay, ilçede yaşayan Kürt kökenli yurttaşların da yürüyüşe katılacağını sözlerine ekleyerek, "Gün ayrılma, kavga günü değil, birliktelik, dayanışma günüdür. Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, hangi etnik kökenden olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kardeşliğe, terörü topyekun lanetlemeye ihtiyacı var" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.