Buldan’da can dostlar yeni yuvalarına kavuştu

Buldan’da can dostlar yeni yuvalarına kavuştu

Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi törenle hizmete girdi.

A+A-

Yeni Mahalle’de hizmete giren ve bölgenin en doğal barınağı olma özelliği taşıyan Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi açılış törenine, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Nursel Fırtına, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, barınağın yapımına destek veren Buldanlı hayırsever Refik Demirkan ile Denizli ve Buldanlı gönüllüler katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmasında can dostların daha sağlıklı ve güvenli bir barınağa kavuştuğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Belki siyasi hayatımın en önemli açılışlarından birini yapıyorum” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.

Başkan Şevik, “Barınağımızın buraya taşınma sebeplerinden bir tanesi mevcut barınağın yol güzergahında olmuş olması. İkincisi burada daha rahat, daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda can dostlarımız tedavi edilebilecek. Aşı ve kısırlaştırma işlemleri burada yapılabilecek. Hasta ve yaralı kedi ve köpeklerimiz sağlıklarına kavuşuncaya kadar tamamen doğal ve sağlıklı bir ortamda misafir edebilecek olmamız. Biz Anadolu Türk ve Müslüman insanının, insan merkezli, tabiat merkezli dünyaya bir bakışı, perspektifi vardır. Anadolu insanı hep kültür icabı diğer canlılarla ortak bir yaşam sağlamıştır. Hayatında atın, köpeğin ve özellikle ziraatta, hayvancılıkta o canlılarla ortak hayatı paylaşmış, hayatını kolaylaştırmıştır. Ancak, modern zamanlarda teknoloji atın, kara sapanın yerine geçince tabi kedi olsun, köpek olsun, at olsun biraz daha farklı bir şekilde hayatımızın içinde yer almaya başladı. Dolayısıyla bu hayvanların bakımları biraz daha zorlaşmış oldu. Devletimiz ve Milletimiz insan merkezli, insan odaklı bir dünya görüşüne, sevgi merkezli dünya görüşüne sahip olduğu için bu konuda da dünyada örnek bir çalışma yapıyor” dedi.

“ANA SERMAYEMİZ SEVGİ “

“İnsanı seven hayvanı da sever. Hayvanı seven tabiatı sever, doğayı sever, hayatı sever” diyen Başkan Şevik, bunun ana sermayesinin ise sevgi olduğunu vurguladı. Günümüzde Dünya’nın en çok ihtiyacının sevgi olduğunu dikkat çeken Başkan Şevik, “Ben Batı’nın hayvan sevgisini de gördüm. Ama o Batı’nın ki bugün Gazze’de yaşattıklarını da görüyorsunuz. Bugün şubeler içinde doğa, çevre, hayvan sevgisini güya bize empoze eden, güya bize demokrasi dersi, hayvan severlik dersi veren Amerika, bugün Gazze’de küçük bebeklerin katledilmesine bence göz yummuyor, adeta teşvik ediyor. Bugün Amerika’da hayvan sever dostlarımız bilirler sokakta sahipsiz bir hayvan, bir kedi, bir köpek ne olursa yakalandığında 15 gün içerisinde sahiplendirilmez ise itlaf ediliyor. İnanın, insanlığın en büyük tarih ve beşeri hafızası bu topraklarda canlanmış, 14 bin yıllık bir beşeri hafızasının olduğu yerde yaşıyoruz. Bugün de adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti koymuşuz. Dolayısıyla nasıl 1923’ten 2023’e 100 yıllık devam eden bu cumhuriyetimizi ebediyete kadar yaşatacaksak bunun merkezinde insan, hayvan ve doğa sevgisi olmalı. Ve İnsanlarımızın bu hissiyatını, bu duygularını hep temayül etmeliyiz. Neticede dünyayı, Avrupa’yı iyi tanıyan biri olarak ben Türkiye’deki sevgiyi ve saygıyı, arkadaşlığı, kardeşliği dünyanın birçok yerinden daha farklı görüyorum. Bu konuda, hayvan severlerimizi, çevre severleri de tebrik etmek istiyorum. Neticede bu dünya, insanlarıyla, hayvanlarıyla, diğer canlı türleriyle ortak bir yaşam alanı. Ben inanıyorum ki Türkiye bu güzellikleri devam ettirirse önümüzdeki beşli,onlu yıllarda bugün insanlık duygularını kaybeden dünyanın bir çok cemiyetine; adı Amerika olabilir, adı Batı olabilir tekrar Anadolu merkezli yeni bir dünya modelinin, insanlık ve sevgi modeli oluşturacağına inanıyorum. Hayvan sevgisi de, kedi- köpek sevgisi de, kuş sevgisi de bence en önemli başlangıç

noktalarından bir tanesi. Ben bu konuda belediye personeline, özellikle hayvan sever kardeşlerimize, bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İyi varsınız. Her zaman var olmayı devam edin”diye konuştu.

 

GÖNÜLLÜLERDEN BAŞKAN ŞEVİK’E TEŞEKKÜR Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi’nin açılışına katılan ve kendilerini “kanatsız melekler” olarak adlandıran sokak hayvanları koruma gönüllülerinden Aydan Göncü, “Ben burada olmaktan çok mutluğum. Bu canlar için bir atım yapılması, proje oluşturulması, bizim en çok istediğimiz şey. Yeter ki bu canlara sahip çıkalım. Hep beraber yol alalım. Bizler size, sizler de bize destek verdiğiniz sürece de o kadar güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından barınağı gezen misafirler can dostlarla ilgilenerek, onları severek güzel vakit geçirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.