Buldan'da Deve Güreşleri Heyecanı

Buldan'da Deve Güreşleri Heyecanı

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde bu yıl altıncısı düzenlenen deve güreşi festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Heyecanla izlenen mücadelelerde altı kategoride yapılan güreşlerin dördü beraberlikle sonuçlandı.

A+A-

Geliri Buldan Belediyespor'a aktarılmak üzere yapılan bu yıl altıncısı düzenlenen deve güreşi festivaline; Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden 110 tülü katıldı. Yoğun ilgi gösterilen güreşler, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Altı kategoride düzenlenen güreşlerde; kaymakamlık, belediye, ana sponsorluk, tertip komitesi kategorilerinin final güreşleri beraberlikle bitti. Ağalık Kupası'nı Çılgın Kemal, Ana Sponsorluk Kupası'nı ise Gelidonya isimli tülüler kazandı. Güreş ağalığını CHP'den milletvekili aday adayı olan Yılmaz İçen kazandı.


Güreşleri izleyenler, bir yandan da güneşli havanın tadını çıkararak piknik yaptı. Güreşlerde Küçük Ağa olarak bilinen Ceyhan Çobanoğlu, efe kıyafetiyle zeybek oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı güreşler, Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay'ın dereceye giren develerin sahiplerine kupalarını vermesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.