Buldan’da Doğal Gaz Ulaştırılan Sokaklar Onarılıyor

Buldan’da Doğal Gaz Ulaştırılan Sokaklar Onarılıyor

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in girişimleriyle doğal gaz ulaştırılan mahallelerde, kilitli parke taşı onarımına başlandı.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in girişmeleriyle doğalgaz ulaştırılan ve tesis çalışmaları tamamlanan Gölbaşı, Cumhuriyet ve Yeni mahallerinde doğal gaz şebeke test çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda onarım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına başlandı. Başkan Şevik, Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden yol onarım çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden önce ve sonra Buldan’a doğal gaz sözü verdiklerini anımsatan Başkan Şevik, geçtiğimiz yıl itibariyle sözlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Şevik, “Buldan’ı doğal gaza kavuşturmak çok da kolay olmadı. Her şeye rağmen şu anda doğal gaz çalışmaları devam ediyor. Hatlar döşenirken yollarımız tahrip oluyor. Gölbaşı, Cumhuriyet ve Yeni mahallerimizde doğal gaz şebeke test çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda onarım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına başladık. Şu anda doğal gaz hattı döşenen 16.5 kilometrelik cadde ve sokakta onarımı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamam. Bugünden itibaren cadde ve sokaklarda parke taşı döşeme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Kısa süre içerisinde tahrip olan tüm yollarımızı onarmış olacağız” dedi.

BENZER ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Benzer çalışmaların devam edeceğini, ilçe genelinde doğal gaz bulunmayan mahallelere de doğal gaz ulaştırılacağını kaydeden Başkan Şevik, “Oralarda da doğal gaz döşenirken tabi ki yollarımız tahrip olacak. Bu anlamda vatandaşlarımızın sağduyusunu bekliyoruz. Bizi hoş karşılamalarını istiyoruz. Doğal gaz tesis edilirken bir test süreci var. O süreci beklemek zorundayız. İlgili firma test süreci bitti dedikten sonra, ekiplerimizi hızlı şekilde mahallelerimize, sokaklarımıza yönlendireceğiz ve bozulan yerleri onaracağız. Hem doğal gazımız, hem de bakım onarım çalışmamız Buldan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Şevik, Buldan’da devam eden doğal gaz alt yapı çalışmaları kapsamında 16,5 km şebeke imalatı yapıldığını, 662 bina 2 bin745 daire, 78 işyerinin doğal gaza kavuştuğunu açıkladı. İlçe merkezinde bir taraftan doğal gaz hattı çalışmaları devam ettiğini söyleyen Başkan Şevik, diğer taraftan Enerya Doğal Gaz Dağıtım Şirketi tarafından doğal gaz boru hattı, sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.