Buldan’da Hastane için Kıyasıya Güreş

Buldan’da Hastane için Kıyasıya Güreş

Buldan Geleneksel Deve Güreşleri’nin 11.’si,  Doğan Mahallesi’ndeki arenada yapıldı.

A+A-

Buldan Belediyesi’nin katkılarıyla Buldan Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından organize edilen geleneksel deve güreşi festivalinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 120 pehlivan deve Göğüs Hastanesi için mücadele etti.

Buldan Geleneksel Deve Güreşleri’nin 11’ncisi,  Doğan Mahallesi’ndeki arenada yapıldı. Buldan Belediyesi’nin katkılarıyla Buldan Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından organize edilen deve güreşini, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Doğan Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar,  AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, MHP Buldan İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli ve binlerce vatandaş izledi. 

"KATILIMIN YOĞUNLUĞU BİZLERİ MEMNUN ETTİ"

Güreşlerin ilçe turizmine büyük katkı sağladığı belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, "Bugün Doğan Mahallemizdeki Arenamızda Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden gelen 120 seçkin devemiz güreş tutuyor. Buldan ilçemizin turizm alanında bir adım daha ileri gidebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Diğer taraftan da ata sporumuz olan deve güreşini sahip çıkmanın gurunu yaşıyoruz. Havanın güzel ve güneşli olması arenamızın dolmasına neden oldu.  İlgi bizleri memnun etti, vatandaşlarımız özlemiş” dedi. Başkan Şevik, güreşlerden elde edilecek gelirin ise Buldan Göğüs Hastanesine bağışlanacak olmasının da etkinliğe ayrı bir önem kattığını vurguladı.

Buldan Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Süleyman Aykaç ise, deve güreşleri festivaline verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e  teşekkür etti. Aykaç, “Güreşleri Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi yararına düzenledik.  120 devenin kıyasıya yarıştığı  güreşte vatandaşlar uzun bir aradan sonra özlem giderdi.  Pandemi nedeniyle uzun bir süredir yapılamayan deve güreşlerinin bu sezon müthiş bir hızla gerçekleştiriyoruz. Kış pikniği olarak tabir ettiğimiz güreşlere ilgi bu yıl çok yüksek. Katılımın bizleri memnun etti. Vatandaşlar deve güreşlerini çok özlemiş. Buldan’da da bu özlemi giderdik” diye konuştu.

Geliri Buldan Göğüs Hastanesine bağışlanacak olan Deve Güreşi Festivalinde, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden gelen 120 pehlivan deve güreşti.  Protokol üyelerinin arenada izleyenlere selamlaması ile başlayan güreşlerde tülüler, Kaymakamlık. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Buldan Belediyesi  kupası için mücadele etti. 

Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde dereceye giren deve sahiplerine kupalarını protokol üyeleri takdim etti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.