Buldan’da muhtarlık binası olmayan mahalle kalmayacak

Buldan’da muhtarlık binası olmayan mahalle kalmayacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, muhtarlık binası olmayan mahallelerde çalışma başlattı.

A+A-

Muhtarlık binası olmayan merkez ve kırsal mahallede muhtarlık binası yapımına başlıyor. Başkan Şevik, “Mahallelerde hizmet veren muhtarların en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olan muhtarlık hizmet binalarını yapacağız” dedi.

 

“Buldan’da Muhtarlık Binası Olmayan Mahalle Kalmayacak” sloganıyla harekete geçen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevk, muhtarlık binası bulunmayan mahallelerde yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamında kırsal mahallelerde yapımı tamamlayan çok amaçlı sosyal tesislerde prefabrik yapılardan oluşan muhtarlık odalarının yapılacağını açıkladı. İlçe Merkezi’nde ise Yalçınkaya Mahalle muhtarlarına ise Dr. Behçet Uz Konuk Evi’nde bir oda tahsis edildiğini açıklayan Başkan Şevik, “Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda yapılan Yeni Mahalle Muhtarlık Binası’nın yer tahsisi ve çevre düzenlemesini yaparak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunuldu. Şimdi Cumhuriyet Mahallemizde yaptığımız yapıda gerekli düzenlemeler yapılarak mahalle muhtarımıza tahsis edeceğiz” dedi.

 

“MUHTARLARIMIZIN HİÇ BİR TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİK”

Vatandaşların devlet hizmetlerine erişiminde ulaşılabilirliği arttırmak için farklı çalışmalarda bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, demokrasinin temel taşları olan muhtarları da unutmadıklarını vurguladı. Başkan Şevik, “mahallelerimizde hizmet veren muhtarlarımızın da talepleri doğrultusunda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde yapımını tamamladığımız sosyal tesislerde muhtarlık hizmetleri için ayrılan odalarımız olacak” diye konuştu.

Başkan Şevik, belediye olarak mevcut mahalle muhtarlarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Bu güne kadar tüm mahallelerimizdeki belediye hizmetlerimizi muhtarlarla istişare ederek gerçekleştirdik. Bundan sonra da aynı olacaktır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine girecek tüm muhtar adaylarına başarılar dilerim” dedi.

"SEYYAR MUHTARLIK YAPIYORDUK"

Dr. Behçet Uz Konağı’nın bir odasını muhtarlık olarak kullanan Yalçınkaya Mahalle Muhtarı İbrahim Başsarıoğlu, “ Ben 10 yıldan beri Yalçınkaya Mahalle muhtarlığı yapıyorum. Muhtarlık binamız olmadığı için evraklar yanımızda seyyar muhtarlık yapıyorduk. Mahallemizde kalıcı olarak bir yerimiz oldu. Mahallemde memnun biz de memnunuz. Çok güzel oldu, Başkanımıza hem kendi hem de mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.