Buldan'da taşeron işçinin yüzü güldü

Buldan'da taşeron işçinin yüzü güldü

Buldan Belediyesi' n de çalışan  taşeron işçilerin 2016 yılı maaşları zamlandı.

A+A-

Buldan Belediyesi' n de çalışan  taşeron işçilerin 2016 yılı maaşları zamlandı. Yapılan artışla, Buldan Belediyesi' n de çalışan taşeron işçilerin en düşük maaşı bin 550 lira oldu.

Buldan Belediyesi, kadrosun da bulunan taşeron işçilerin 2016 yılı maaşına zam yaptı. Yapılan zamla, bekar personelin maaşı bin 550 lira, 2 çocuklu bir çalışanın maaşı ise, çocuk yardımı ile birlikte bin 595 lira oldu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulların oldukça ağır olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden bu yana, hizmet alımı kadrosunda (taşeron) çalışanların maaşlarını daima asgari ücretin üzerinde tuttuklarını dile getirerek;'' Ülkemizde yaşam koşulları her geçen daha da zorlaşıyor. Her şeye sürekli zam geliyor. Belediyemizin bütün olanaklarını zorlayarak, taşeron kadrosunda çalışan 46 işçimizin maaşlarını, 2014 yılında bin 100 lira, 2015 yılında bin 300 lira olarak ödedik. 2016 yılı içinde en düşük maaşı, bin 550 liraya çıkardık.Bu rakam, iki çocuklu bir çalışan için ise, bin 595 lira olacak. Belirlenen ücrete, mesai ücreti dahil değil'' diye konuştu.

Başkan Gülbay, çalışanların alın terine büyük bir saygı duyduklarını belirterek;'' Ben emekçilerin alın terine saygı duyan bir partinin mensubuyum. Gerek 7 Haziran 2015 ve gerekse 1 Kasım 2015 seçimlerinde, sayın Genel Başkanımız, asgari ücreti  bin 500 lira yapacağı vaadinde bulunmuştu. Biz CHP' li belediyeler olarak bunu gerçekleştirdik. Olanaklarımız ölçüsünde, çalışanlarımızın daha iyi  yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Personelimize hayırlı olsun'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.