Buldanlılar Kum Ocağı İçin Sandığa Gitti

Buldanlılar Kum Ocağı İçin Sandığa Gitti

Denizli'nin Buldan ilçesindeki bir mahalleye kum ocağı açılıp açılmamasıyla ilgili mahalleli sandığa gitti.

A+A-

Buldan ilçesindeki bir mahalleye kum ocağı açılıp açılmamasıyla ilgili mahalleli sandığa gitti.

İlçede yapımı süren Dımbazlar, Hasanbeyler Göletleri ile Cindere Barajı'ndan su sağlayacak Yenicekent iletim kanalının yapımında kullanılmak üzere gerekli olan kumun, Doğan Mahallesi'ndeki hazineye ait arazide kurulacak kum ocağından karşılanması yönünde karar verilmesi üzerine mahalleli Doğan Mahallesi İlkokulu'nda seçime gitti.

Seçim sonunda, 197 vatandaştan 179 kişi kum ocağı açılmaması, 17 kişi ise açılması yönünde oy kullandı, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

 Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye meclisinde kum ocağının açılması yönünde çıkan kararı vatandaşın istemediği için seçime gittiklerini belirtti.

Sandıktan "hayır" çıktığına dikkati çeken Gülbay, demokrasi gereği herkesin sandıktan çıkan sonuca saygı durmak zorunda olduğunu ifade etti.

Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar ise mahallelerinde böyle bir işletmeye 18 Mart'tan itibaren karşı olduklarını, bu ocağın açılmaması için mücadele ettiklerini söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ)'nin mahallede 240 dönümlük kum ocağının kurulu olduğunu belirten Boykinar, "Biz devletin yaptığı yatırımlara karşı değiliz. DSİ, mevcut ocaktan kumunu alarak işlerine devam edebilir. Biz meralarımızın talan olmasına karşıyız. Bununla ilgili burada halkın önüne sandığı koyduk ve referandum yaptık. 'Hayır'  sonucu çıktı. Karar içinde çok mutluyuz. Başkanımız bundan sonra da gerekeni yapacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.