Bütçe Yetersizliği Diyeceğinize Tasarruf Edin!

Bütçe Yetersizliği Diyeceğinize Tasarruf Edin!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesi ile Orman Genel Müdürlüğünün “ihtiyaç olmasına” binaen, “vizeye bağlı geçici işçilerin” çalışma sürelerinin 4 ay uzatılmamasının meydana getireceği sorunlara dikkat çekti . 

Tasarruf Edin

Ülkemizde özellikle yaz aylarında artış gösteren orman yangınları ile mücadelede geçici orman işçileri gözlem , önlem ve söndürme konularında oldukça hassas bir göreve sahiptir , Türkiye için değerli olan ormanlarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için özenle korunması gereklidir , bütçe yetersizliği sebebiyle işçilerin 4 ay daha çalışmasına olumsuz cevap vereceğinize israfa kaçan lüks harcamalarınızdan tasarruf edin diyen Milletvekili Öztürk “ Meydana gelecek olası yangınlarda personel sayısı yetersiz kalırsa bunun sorumlusu kim olacak ? “ sorusu ile açıklamasını sonlandırdı .

Öztürk'ün soru önergesi şu şekilde:

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde 5 ay 29 gün vizeye tabii geçici işçi olarak çalışan 10 bin 200 işçinin vizeleri Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılarak Bölge Müdürlüklerine gönderilmiş ve ihtiyaç nedeniyle bu sürenin 4 ay uzatılması yine Hazine ve Maliye Bakanlığından talep edilmiştir.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığınca, döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere sadece 4 bin geçici işçinin 2 ay süre uzatımı uygun görülürken, özel bütçeden çalışan geçici işçilerin süre uzatımı talebi uygun bulunmamıştır.

Bu doğrultuda:

Bakanlığınıza bağlı Orman Genel Müdürlüğünün “ihtiyaç olmasına” binaen, “vizeye bağlı geçici işçilerin” çalışma sürelerinin 4 ay uzatılması talebi ilgili Bakanlıkça neden reddedilmiştir?

Hazine ve Maliye Bakanlığına aynı konuyla ilgili gönderilen ikinci talebin de reddedilmesi doğrultusunda, ihtiyaç ne şekilde giderilecektir?

Yaz sıcaklarının artmasının beraberinde getirdiği orman yangınlarıyla mücadele ve önleme açısından çalıştırılması önem arz eden geçici işçiler için, kalıcı bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Personel yetersizliği nedeniyle önlemeyen yangın meydana geldiğinde sorumluluk hangi kuruma ait olacaktır?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.