Bütçemizin 55 Milyonu Yatırıma Harcanacak!

Bütçemizin 55 Milyonu Yatırıma Harcanacak!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, katıldığı bir TV programında Denizli ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başkan Gürlesin, yaklaşık 1 saat süren programda şu görüşlere yer verdi:

2. HAVAALANI, OTOYOL, HIZLI TREN

Pamukkale bölgemizin turizmde istenilen noktaya gelmesi için havaalanı başta olmak üzere hızlı tren ve otoyol gibi unsurların da olması gerektiğine inanıyoruz. Havaalanı konusunda Sarayköy gündemdedir. Bizce de Sarayköy en ideal yerdir. Belediye olarak biz de işin içindeyiz. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan büyük gayret gösteriyorlar. İklim yönünden de Sarayköy caziptir. Pamukkale ilçe sınırları içinde değil. Bu milli bir konudur. Olağan üstü önem arz eden bir konudur. Yurt dışından gelenlerin sorduğu ilk konuların başında havaalanı var mı ikinci soruları ise en yakın sağlık merkezi nerededir oluyor.

Otoban da gereklidir. Hızlı ren de ayrı değerlendirilmelidir. Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında turizm beldelerimize ulaşım kolaylaştıkça talep de artacaktır. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci bu işi takip ediyor. İnşallah bunlar haya geçtiğinde Denizli’nin çok farklı noktaya geleceğini düşünüyorum.

PAMUKKALE YOLU

Pamukkale Yolu’nda yılbaşına kadar ışıklar yanacak. Çevre düzenleme, ışıklandırma ve peyzaj düzenlemeleriyle prestijli yol haline gelecek. Dünyada bir tek Pamukkale var. Bu konuda atılan her adımın bu hassasiyet gözetilerek yapılması gerekiyor. Işıklandırma bitince de peyzaj düzenlemesi olacak. Bunla beraber Pamukkale Belediyesi olarak Pamukkale Mahallemiz girişinde, Pamukkale’nin içinde ciddi projelerimiz var. Üst yapı anlamında ise şuan mahallemizde çalışıyoruz. Büyük projelerin ise çalışmalarına devam ediyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Peyzaj ve kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın önünü açmak istiyoruz. Belediye olarak bizzat dönüşümü yapmak yerine yapacakların önünü açmayı uygun buluyoruz. Daha hızlı şekilde vatandaşın önünün açılmasıyla daha fazla yol alınacağını düşüyorum. Dokuzkavalar Mahallesi’nde şuan dönüşüm ve değişim konusunda ciddi işler var. Bizler de dönüşüm ve dönüşüm konusunda neler yapabilirizin derdindeyiz. Vatandaş mağdur edilmeden kaktı vermeyi düşünüyoruz.  Şuanda basına aksettirmediğimiz birçok proje çalışmalarımız var. Netleşmeden paylaşmayı uygun bulmuyoruz. Netleşeni de kamuoyuyla paylaşacağız. 2015 yılı yatırım yılı olacak. Bunun müjdesini verebilirim.

DENİZLİ TANITIM VAKFI KURULMALI

2015 yılından itibaren fuarlara katılacağız. Denizlimizin, Pamukkale’mizin turizm bölgelerimizin daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Turizm sektörüyle ilgili olarak kamu kurumlarından özel sektöre sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesimin bir araya getirilerek tanıtımın yapılması dahi etkili olacaktır. Kısa süre önce ilgililerle bu konuyu değerlendirdik. Denizli Tanıtım Vakfı adı altında bir vakıf kurularak belediyenin de işin içine dahil edilerek tanıtımın yapılması konusunu görüştük. İşin başında ilin en büyük makamında olan Denizli büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın vakıf başkanı olması mantıklıdır. Herkesin katkı veremsi gerekiyor. Herkesin teknik bakışını belirlemek adına geniş katılımlı toplantı düzenleyeceğiz. Vakıf işine sıcak bakıyoruz. Elimizde büyük nimetler var. Anlatılacak o kadar güzelliklerimiz var ki. Ancak bunları bölük pörçük herkesin bir kısmını anlattığı değil de birlikte hareketle tanıtımı daha etkili olacaktır. Belediye olarak bize düşen ne varsa biz desteği hazırız.

NELER YAPIYORUZ

Bütçemizin en az 55 milyon lirası yatırıma harcanacak. Yatırım bütçesini kısa süre önce oluşturduk. 68 mahallemizin tamamında eserler bırakmak istiyoruz.   1 yıl içinde en az 1-2 eseri her mahallemize kazandırmış olacağız. Her mahallenin kendi özelindeki isteklerine önem veriyoruz. Halkımız ne istiyorsa önceliğimizi buna göre belirliyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını iyi koruyup hizmeti ona göre şekillendirmeliyiz. Çalışmalarımızı 5 yıllık zaman dilimine yaymam gerekir. Ama beklentiler ve talepler önceliklidir.

TURİZMDE TEŞVİK

Tarik Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’nun bir hibe oranıdır. KDV’de eklenirse hibe yüzde 59’lara ulaşmaktadır. Kaçılırmaması gereken büyük bir fırsat olarak görüyorum. Girişimcilerimizin teknolojilerini yenileyip yenilikleri de benimsemesi için çok önemli bir destektir. Özellikle Karahayıt’ta yaptık. Birçok konuda önceliği biz oraya verdik. Bizim orada yapacaklarımızı hızlandırmak ve özel sektöründe yatırımlarını hızlandırmak adına önceliği oraya verdik. Denizli il sınırlarında olan bütün ilçelerimizde geçerlidir. Yaklaşık 1 milyon Euro’yu ilgilendiriyor. Yatırımı düşünen vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu fırsatı kaçırmasınlar. Bu desteğin alınması noktasında bize düşen bir durum olursa yasal çerçevede önünün açılmasını sağlıyoruz. İnsanlarımızın mutlu yaşaması için vatandaşın yanında yer alacağız. Kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde engelin aşılması için gerekirse meclisi olağanüstü olarak toplarım.

PAMUKKALE YEREL YÖNETİME VERİLMELİ

Denizli büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi yada yereldeki 3 belediyemizle ortak hareket edilip işletme alınabiliriz. Pamukkale’nin yerel bir yönetimle TURSAB’dan çok daha etkili olunacağını düşünüyorum. Bize verildiği andan itibaren 2 ayda 1 kez yada ayda bir kez tüm TC vatandaşlarına girişleri ücretsiz yapmak istiyorum. Niye yerel halka da dışarıdan gelen TC vatandaşlarımızın da bu güzellikten ücretsiz faydalanmasını istiyorum. 2016’ya kadar ihale devam edecek. Dini ve milli bayramlarda da ücret alınmamalıdır. Yanı başımızda olan Allahım verdiği bu güzelliği tüm vatandaşlarımız görmelidir.’ 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.