Büyükşehir 19 İlçe, 622 Mahallede Hizmete Devam

Büyükşehir 19 İlçe, 622 Mahallede Hizmete Devam

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından Kale’deki evsel özellikteki atık suların arıtımı ile alakalı başlanan Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı.

A+A-

İleri biyolojik arıtma olarak yapılmış olan tesis atık sudan kaynaklanmış olan kirliliğe engel olmada mühim bir rol oynayacak.

Çevre yatırımları ile Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Kale ilçesinin en önemli gereksinimleri arasında olan Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisini bitirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin faaliyete aldığı toplamda inşaat alanı 25 bin metrekare olan tesis, 2 kademede toplam 30 bin kişilik olarak projelendirildi. Tesisin faaliyete geçen 13 bin kişilik ilk kademesi günlük ortalama 2.425 metreküp suyu arıtırken, 17.000 kişilik ikinci kademesi ise günlük ortalama 3.172 metreküp suyu arıtacak kapasiteye sahip olacak.

Sulama suyu standartlarında...

Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilen Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtmaya başladı. Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulduğu daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edildiği belirtildi. İleri biyolojik arıtma olarak inşa edilen tesis atık sudan kaynaklanan kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rol oynayacak.

Büyükşehir 19 ilçe, 622 mahallede

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldikleri ilk günden beri çevre konusunda çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Kale ilçemizin önemli ihtiyaçları arasında bulunan atıksu arıtma tesisimizi tamamladık" dedi. Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Atıksu arıtma tesisimizi Kale ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 19 ilçe, 622 mahallemizde vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gece gündüz çalışarak yapmaya gayret ediyoruz. Sürdürülebilir bir çevre, daha yaşanılabilir dünya için yatırımlarımız sürecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.