Büyükşehir Bir İlke Destek Oldu

Büyükşehir Bir İlke Destek Oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, DTO, DSO ve DTB tarafından yaptırılacak ortak hizmet binası için hibe ettiği 7100 metrekarelik arsanın protokolüne imzalar atıldı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) arasında "Hizmet Binası Yapım Protokolü"ne imza atıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 3 odanın yapacağı hizmet binası için hibe etmiş olduğu 7 bin 100 metrekarelik arsa için yapılan protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili katılımda bulundu. Başkan Zolan, burada yapmış olduğu konuşmasında Denizli'deki birlik ve beraberliğin önemine dikkatleri çekti. 3 odanın hayata geçireceği ortak kurum binası için Denizli Büyükşehir Belediyesinin arsa temin ettiğini belirten Başkan Zolan, bugün burada güzel bir işi nihayete vardıracaklarını, Denizli’deki o güzel birlik ve beraberliğin nişanesi olarak yeni bir bina inşa edeceklerini belirtti ve Allah'ın bir an önce başlamayı ve tamamlamayı nasip etmesini diledi.

 

Başkan Zolan: "Denizli'nin en büyük artısı birlik ve beraberliğidir"

 

Bu proje fikrini ilk ortaya atan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Osman Zolan, Denizli'nin en büyük artısının birlik ve beraberlik olduğunu,  kimin elinde ne olanak varsa o imkanı birbirleri için seferber etmek olduğunu, bugün de oybirliğiyle aldıkları meclis kararları kapsamında bir araya geldiklerini, 3 odanın Denizli’ye, üyelerine beraber hizmet edeceği bir hizmet binasına kavuşacaklarını, arsayla alakalı planlama süreçlerinin bittiğini, yapının yapılabilir hale geldiğini, Denizli’nin bugün üreten insanlar sayesinde bugünlere geldiğini, bu protokolü canı gönülden arzu ettiklerini belirtti.

 

DTO Başkanı Erdoğan: "Türkiye'de model olacaktır"

 

DTO Başkanı Erdoğan ise, Denizli’yi ve kendilerini onurlandırdıklarını, bunun modern Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, bunun da Ekonomi Bakanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanının, Denizli’ye, Denizli'nin sivil toplum kuruluşlarına, esnafa, üreticiye, imalatçıya, tüm birimleri kapsayan herkese vermiş olduğu destek olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının geleceğinin daha ileriye gitmesine, şehrin istihdamının ve ihracatının artmasına katkıda bulunmalarının gerçek anlamda Türkiye'de model olacağını, 3 odanın böyle bir arada olmasının ilk defa Denizli'de yer aldığını, bunun da Denizli’nin birlik ve beraberliğinin pekiştirdiğini ve bunun devam etme noktasında da şehre katkılarının olduğunu hep birlikte gördüklerini, bu kapsamda DTO ve Platform Dönüm Sözcüsü olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanına ve Sayın Ekonomi Bakanına canı gönülden çok teşekkür ettiğini söyledi.

 

DSO Başkanı Keçeci: "Biz çok mutluyuz"

 

DSO Başkanı Keçeci de, bunun bir hayal olduğunu, Ekonomi Bakanının, 'Denizimizde örnek kent yaratacağız' diye başladığı noktada, bu projede örnek bir proje olduğunu, 3 odanın bir arada en azından ekonomik olarak ta müşterek alanlarda tasarruf edip en ideal ve en güzeli yapabilmenin idealinin olduğunu,  yani bu işe özellikle Sayın Bakanınla beraber Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öncü olduklarını ve kendilerinin bu hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

 

DTB Başkanı Tefenlili: "Parmak ısırıyorlar"

 

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, projeyi başlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve projeyi neticelendiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür edip, projenin diğer şehirlerce model alınan bir çalışma olduğunu söyledi. Tefenlili, kendilerinin DTB olarak bu projeyi konuştuklarında özellikle diğer şehirlerde parmak ısırdıklarını, ‘Böyle bir şeyi belediye nasıl yapabiliyor’ dediklerini, kendi şehirlerinde böyle bir şeyi görmediklerini, Denizli’deki bu birlikteliğin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.