Büyükşehir Düzenledi Aydınlılar  Hayran Kaldı

Büyükşehir Düzenledi Aydınlılar  Hayran Kaldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mevlana Celaleddin Rumi'nin vefatının 746. yıldönümü münasebeti ile Aydın ilinde 2 ayrı anma programı yaptı.

A+A-

Aydın Merkez ve Didim ilçesinde yapılmış olan programlar büyük beğeni alırken, Aydınlılar semazen gösterisini çok sevdiler.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Aydın Valiliğinin daveti üzerine Türk tasavvufunun en büyük alimi olan büyük mütefekkir ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Aydın Merkez ve Didim İlçesi’nde Şeb-i Arus gecesi düzenledi. Aydın Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Şeb-i Arus programına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydınlılar yoğun ilgi gösterdi

Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi. Programa Aydınlılar yoğun ilgi gösterirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin sema gösterisi izleyicileri mest etti. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, güftesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin kendine ait olan eseri “Ferahnak-Aşiran" eseri gerçekleştirildi.

Vali Köşger'den Başkan Osman Zolan’a teşekkür

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere etkinliğin düzenlenmesine emek veren herkese teşekkür etti. Köşger, “Müstesna bir gece yaşadık. Aydın’ın manevi atmosferini değiştirdi. Konyalıyım, bu işin manevi hazzını çok iyi biliyorum. Konya’da seyrettiğimiz, yaşadığımız Şeb-i Arus’un manevi hazzını burada da yaşattılar. Bu işi gerçekten gönülden yaptıklarını gösterdiler. Sema ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Mutlu ve gururluyuz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in ricası üzerine etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Gökoğlan, “Didim ve Aydın Merkezde düzenlediğimiz Şeb-i Arus etkinliği ile ilimizin yanı sıra komşu ilimizde de Şeb-i Arus programını gerçekleştirmiş olduk. Çok mutluyuz, gururluyuz. Ses sanatçılarımız, semazenlerimiz Aydınlı hemşehrilerimizi büyüledi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.