Büyükşehir Eylem Planının İlki Yapıldı

Büyükşehir Eylem Planının İlki Yapıldı

İklim değişikliği ile gelecekte insan hayatının zarar göreceği ve bunu en aza indirmek için bir süre evvel "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesini başlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri topla

A+A-

Geleceğimize daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak için "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesini başlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede çalıştay organize etti. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri toplama ile alakalı Dedeman Park Otel'de yapılan çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katılımda bulundu.

 

Değirmenci yaptığı konuşmasında, projeyle 2 ana hedeflerinin olduğunu ifade ederek iklim değişikliği için Denizli ilinde uyum hedeflediklerini ve sonunda da sera gazı salımının azaltılmasını amaçladıklarını, bu süre içinde Denizli ilinde çalışma gruplarıyla, yönlendirme kurulu ile birçok faaliyetler yapacaklarını,  ve bu çalıştaylara kadar 14-15 ay boyunca iklim değişikliğinin konuşulacağını söyledi.

 

Denizli, Türkiye'nin en temiz kenti

 

Değirmenci, Denizli’nin çevre hassasiyeti noktasında hiç de azımsanmayacak bir konumda olduğunu, Türkiye'nin en temiz şehri ödülünü de aldığını, musluklarından içme suyu içilen nadir şehirlerden bir tanesi olduğunu, " İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesiyle Eylül 2019'da Denizli ilinde bir iklim eylem planı hazırlanacağını ve bir yol haritasının tespit edileceğini söyledi.

 

Ulusal çabalara yerelde katkı sağlanacak

 

Projenin toplam 2 senelik bir süreci içine aldığını belirten Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı yetkilisi projenin % 90'ının AB hibe destek programı çerçevesinde yapıldığını, projenin genel hedefinin iklim değişikliğiyle mücadele ile alakalı sera gazı salımınının azaltılması ile alakalı ulusal çabalara yerelde katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

Yönlendirme Kurulu toplandı

 

Ayrıca proje çerçevesinde yerel kurum temsilcilerinin oluşturduğu İklim Değişikliği Yönlendirme Kurulu toplantısı Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, başkanlığında yapıldı. Kurulun 1 sene boyunca belli aralıklar ile toplanıp Denizli'nin geleceği ile alakalı iklim alanında stratejilerinin belirlenmesi ve benimsenmesine katkı sağlayacağı söylendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.