Büyükşehir Görüntü Kirliliğine Engel Olacak

Büyükşehir Görüntü Kirliliğine Engel Olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni yılla beraber yeni bir uygulamaya geçiyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi yetki sahası içerisinde görüntü ve çevre kirliliğine yol açan bez afiş ve branda gibi ilan ve reklam uygulamalarının asımına 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle izin vermeyeceğini açıkladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, özellikle ana arter ve caddelerde yol güvenliği ile görüntü ve çevre kirliliğine yol açan bez afiş ve branda gibi ilan ve reklam uygulamalarının asılmasına yönelik vatandaşların talep ve şikayetlerini dikkate alarak yeni bir düzenlemeye gitti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğine istinaden, Büyükşehir Belediyesi yetki alanları içerisindeki ana arter, bulvar, cadde, meydan, park ve üst geçit gibi açık alanlarda bez afiş ve branda gibi ilan ve reklam uygulamalarının asılmasına 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren izin verilmeyeceği duyuruldu.

Görüntü kirliliğine izin verilmeyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yetki sahası içerisinde yer alan açık alanlarda ilan ve reklâm araçlarının yol açtığı görsel kirlilik ve güvenlik sorunlarını ortadan kaldırarak kentin görselliği ve estetiğine katkı sağlayacak. Uygulanacak karar kapsamında siyasi partilerin kongre ilanları, miting duyuruları ile siyasi parti liderleri ve devlet büyüklerinin kente ziyaretlerinin duyurulmasını muaf tuttu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.