''Büyükşehir Kar Mücadelesinde Sınıfta Kalmıştır''

''Büyükşehir Kar Mücadelesinde Sınıfta Kalmıştır''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadelede sınıfta kaldığını söyledi.

A+A-

MHP Merkezefendi İlçe başkanı Fatih Coşkun, yaptığı açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay yağan kar yağışından ders çıkarmamış gibi; iki gün önce meydana gelen kar yağışının olacağı, günler öncesinden duyurulmasına ve geçen ay yağan karın yarısı kadar kar yağmasına rağmen yine sınıfta kalmıştır.Yöneticinin kalitesi olağanüstü durumlarda olağanüstü kararlar verebilmesiyle anlaşılır. Kaldı ki hava durumları haberleri günler önceden yağışların ne zaman başlayacağını bildirmiş, durum olağanüstü olmaktan da çıkmıştır. Ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi tüm bu uyarılara rağmen son kar yağışında da önceden ekiplerini kurmamış, ve organizasyonunu planlamamıştır. Maalesef belediye yöneticileri arkasındaki iktidarın gücüne güvenerek Denizlimize gerektiği gibi hizmet vermemektedir. Ama şunu bilsinler ki halkımız bunları bir bir not etmektedir.Belediyenin temel hizmet anlayışı olan ve halkın ulaşım ihtiyacının giderilmesi için çok geç kalınmıştır. Gündüzden başlayan kar yağışı adeta geliyorum demiştir. Akşam saatlerinde şehrin ve Merkezefendi İlçemizin yüksek kesimlerinde şehrin ana arterlerinde trafik adeta durma noktasına gelmiş, araçlar birbirine girmiş ve maddi hasarlı birçok kaza meydana gelmiştir” dedi.

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Kar yağışı nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ifade eden Coşkun, “Malum, Denizlimizde kar yağışı sık yaşanmamaktadır. İnsanımız kış geldiğinde özlemini duyduğu karın yağmasını beklemekte, çocuklarımız kar yağdığında heyecanla ve mutlulukla kendisini dışarıya atmak istemektedir. Kar yağdığında Avrupa kalitesinde bir kar keyfi yaşamak bizim insanımızın da hakkıdır fakat görünen tablo bu konuda Avrupa’nın yüz yıl gerisinde olduğumuzu göstermektedir. Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi ne iş yapmaktadır?Ayrıca ilçe belediyelerinin elinde teknik imkan var mıdır?Ana arterlerde bunlar yaşanmış ise ara yollarda neler olmuştur?Belediyecilik sadece park bahçe yapmakla olmamaktadır. Vatandaş mağdur olmuş, hiçbir uyarı yapılmamıştır.Vatandaş araçlarını yollarda bırakıp adeta kaçarcasına evlerine kendilerini zor atmıştır. Acil afet durumlarında gerekirse belediye ile özel sektör işbirliği yapmalıdır. Acaba böyle bir afet durumunda özel sektör ile işbirliği yapılmış mıdır? Yardım istenmiş midir?Kısacası topluma temel hizmetin ihtiyacı olduğu durumlarda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve bağlı ilçe belediyeleri vatandaşı mağdur etmiştir. Belediye sınıfta kalmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna benzer konuların her zaman takipçisi olacağız ve acil afet yönetim sisteminin iyileştirilmesi için hizmetlerin aksamasının önlenmesi amacı ile Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclisimizin meclis üyelerimizce gündeme getirilmesi ve halkın bir daha mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.