Büyükşehir Zabıtasından Etiket Denetimi

Büyükşehir Zabıtasından Etiket Denetimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın usulsüz fiyat artışları ile alakalı talimatıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de düğmeye bastı.

A+A-

Son dönemlerde kur artışından faydalanıp haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek için bilhassa marketlerde kontroller yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler bunun yanında 3 Ekim 2018 itibariyle kullanılması zorunlu hale gelmiş olan yerli üretim logolarının da kullanılıp kullanılmadığını incelediler. Vatandaşlardan gelmiş olan ihbarları da göz önüne alan ekipler bilhassa yerli ürünlerdeki fiyat artışlarının üstünde durdu.

Eski ve yeni fiyatlar karşılaştırılıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, gerek vatandaşlardan gelmiş olan ihbarları değerlendirmek ve gerekirse kur artışına bağlı olarak fahiş fiyat artışını engellemek amacı ile kontrollerde bulunduklarını ifade etti. Tosun, ürünlerin üstünde etiketler olup olmadığına bakıp, eski fiyatlar ile yeni fiyatları karşılaştırarak, en son ne zaman fiyat artışı yapıldığını belirlediklerini, ürünlerin üzerinde yerli üretim logolarının olup olmadığını da kontrol ettiklerini, ürünlerin gramaj kontrollerini de yaptıklarını, olumsuz bir durum belirlenirse konunun Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kuruluna gönderildiğini, ilgili kanun ve yönetmeliklere riayet etmeyen yerel firmalara 5 bin TL’ye kadar, ülke genelinde hizmet veren firmalara ise 50 bin TL’ye kadar cezalar verildiğini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.