Büyükşehir'de Zolan'la Garip Birbirine Girdi

Büyükşehir'de Zolan'la Garip Birbirine Girdi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Eylül ay'ı toplantısında gündem dışı söz alan MHP meclis grup başkan vekili Av. Yusuf garip ile Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan arasında gerginlik yaşandı.

A+A-

Denizli  Büyükşehir Belediyesinin Eylül  ay'ı toplantısında gündem dışı söz alan MHP meclis grup başkan vekili Av. Yusuf garip ile Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan arasında gerginlik yaşandı.

Yakın zamanda Denizli'nin vermiş olduğu 3 şehidimiz için gündem dışı konuşan MHP Meclis Grup Başkan vekili Av.Yusuf Garip'in sözleri damga vurdu.

BÜYÜKŞEHİR'DE AÇILIM TARTIŞMASI

Gündem dışı konuşan Yusuf Garip sözlerine başlamadan önce  amacının partizanlık yapmak olmadığını, Şehitlerimizin hangi siyasi görüşten olursa olsun bu milletin ortak değeri olduğunu   acısının Milletçe yüreklerde yaşandığını, bu meclisin içinde bile farklı siyasi düşüncelere sahip şehit veren aileler ve şehit Yakınları olduğunu vurgulayarak sözlerini sürdüren Garip şunları söyledi:

"2002 yılında Sıfır terörle alınan ülkenin bugünümüze kadar geçen süreçte milletimizin hafızasına kazınan Olayların yaşandığını ve milletimizin bunları unutmadığını söyledi. 19 Ekim 2009 da Habur dan giriş yapan 34 PKK lıya özel Çadır mahkemeleri kurulduğunu bir kaç gün sonra meclis kayıtlarına  gören devlet Yöneticisinin konuşmalarında bir devlet büyüğünün Sözlerinde Habur'da güzel Şeyler oluyor bu tablo karşısında umutlanmamak mümkün değil, şeklinde sözler sarfettiğini söylediği esnada Osman zolan Tarafından sözü kesildi, konuşmasını kısa tutmasını  istedi. Bunun üzerine av Yusuf garip,  Çözüm sürecinin ihanet dönemi olduğunu belirterek, “19 Ekim 2009’da Habur sınır kapısından 34 Bölücü terör örgütü mensubu giriş yaptı. Habur’dan girenler için çadır mahkemeleri kurdular. Teröristlere pişman mısınız diye sordular, Hiç birisi pişman olduğunu söylemedi. İsim vermek istemiyorum, sonra bir devlet büyüğü Habur rezaletinden sonra açıklama yaptı. Mecliste kayıtları mevcuttur."

Bu kez sözleri tekrar kesilen Av. Yusuf Garip konuşmasını şöyle sürdürdü:

Analar ağlamasın diye başlatılan sürecin sonucunda gördük ki bizim analarımız ağlıyor. Bu politika yanlıştır. Çözüm sürecinin ihanet süreci olduğu bütün Türkiye’nin gözleri önünde sabittir. Biz tekrar anaların ağlamaması adına bu ihanet sürecine son verelim. Terörle müzakere değil kayıtsız şartsız mücadele edelim. Silahlı mücadeleyle terörün kökünün kazınılması noktasında gereken her türlü mücadele sonuna kadar yapılmasını yıllardır savunduk.Gelinen süreç ne kadar HAKLI olduğumuzu göstermiştir:"

ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “İhanet kelimesine katılmıyorum. Bu sözü söylenmemiş olarak kabul ediyorum. Bu tespite inanmak hiç kimseye düşmez. İhanet olayı çok farklı boyutlardadır. Teröre karşı devletimizin nasıl mücadele ettiği herkesin gözü önündedir. Bunun üzerinden siyaset yapmak bir şey elde etmeye çalışmak bu işi zorlaştırır. Keşke bu sözler tarafınızca söylenmemiş olsaydı. Birlik beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Kimseyi ihanet etmiş olarak suçlamak sizin haddiniz değil. İhanet suçlarına karar verecek olan başka makamlardır. İhanet kelimesi basit bir cümle değildir. Biz ihanet kelimesini çok önemseriz. İhanet kelimesi bu çatının altına hiç yakışmadı. İhanet sözünüzü geri alınız. Özür dilemeniz gerekli. İhanet kelimesini söylenmemiş kabul ediyorum. Meclis Başkanı olarak benim tavsiyemdir” dedi.

ÖZÜR DİLEMEDİ

MHP Gurup Başkan Vekili Yusuf Garip, Osman Zolan’ın özür dilemesini istemesi üzerine “Başkanım ben hukukçuyum. Bütün kelimelerimi seçerek kullandım. Ben ne dediğimin farkındayım. İhanet kelimesinin sonuna kadar arkasındayım. Bundan sonrada arkasında olacağım” dedi.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Yarın size de birisi kalkar bir şey söylerse yargısız infaz şeklinde haketmediğiniz bir şey söylerse, sizin söyleyeceğiniz hiçbir şey olmaz. Bu nezaketi korumak gerekli. Belediye meclisinde böyle bir tartışmaya girmedik. Vatana ihanet kim etmiş kim etmemiş, İhanet içinde kim olmuş kim olmamış bu seni ilgilendirmez. Bunun kararını sen veremezsin haddin değil” dedi.

MHP Gurup Başkan Vekili Yusuf Garip “Bu bir eleştiridir. Bu bir itham değildir başkanım. Ben konuşmak istiyorum, siz sözlerimi kesiyorsunuz. Uzun bir süre konuşmam engellendi. Her konuşmamda kısa kesmem istendi. Başkanım benim sözlerime bir bakın. Görevliler kayıtlara baksınlar benim sözlerim hüküm içermemekte. Benim sözlerim eleştiri boyutunda. Ben isim vermedim ki. Şu kişi ihanet etmiştir dedim mi?” dedi.MHP Gurup Başkan Vekili Yusuf Garip “Bu bir eleştiridir. Bu bir itham değildir başkanım. Ben konuşmak istiyorum, siz sözlerimi kesiyorsunuz. Uzun bir süre konuşmam engellendi. Her konuşmamda kısa kesmem istendi. Başkanım benim sözlerime bir bakın.

SENİN HADDİN DEĞİL!

Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Yusuf bu kelime hüküm içermiyorsa aynı kelimeyi ben sana söylüyorum. Bu olmadı. Bu söz burada söylenmez. Burası belediye meclisi buraya genel siyasetin havasını getirmeyin. Bu ülke böyle şeyler için sıkıntıya düşüyor. Ölçüyü kaçırdın. Sen kimsin Vatana ihanet ettiler diyecek. Kendini ne zannediyorsun. Vatana ihanet ettiler diyecek sen kimsin. Bu kararı verecek bu teşhisi koyacak sen kimsin. Senin görevin burada meclis üyeliği. Burada yerel durumlarla ilgili konuşmanı yaparsın duygu ve düşüncelerini iletirsin. Bu ülkeye hizmet etmiş olan devlet büyüklerimizle ilgili ‘İhanet’ ediyorlar hükmünü verecek olan sen olamazsın. Sen bunun yanından bile geçemezsin. Senin haddin değil” dedi.

MHP Gurup Başkan Vekili Yusuf Garip “Başkanım sözleriniz saygı sınırını geçiyor. Sözleriniz saygı sınırını aştı. Bu söylediklerim had meselesi değil. Şehitlerimizden Hepsinin ailesi yakından tanıdığım insanlar şehitlerimiz Hasan eser in ana babasını tanıyorum oturup kalktığım insanlar, Ömer Kandemir in ailesini  Çivrilli hemşehrim olduğu için tanıyorum Doğan Acar ın ailesini de yakından tanıyorum. Bu acı bizim içimizi çok yaktı. Politik anlamda söylemedim. Eleştiri boyutunda söyledim” cümlelerimde devlet Büyük'leri ihanet etmiştir yada ettiler gibi bir cümle yok Sözlerimi çarptıyorsunuz  sözlerimde düzeltilecek bir husus yok" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.