Büyükşehir’den Anlamlı Proje

Büyükşehir’den Anlamlı Proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından başlatılan işaret dili eğitimi tamamlandı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nce engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak için başlatmış olduğu işaret dili eğitimi tamamlandı. Eğitimi tamamlayanlara sertifikaları tören ile verildi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak için başlattıkları işaret dili eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını tören yapılarak verildi.

 

Kent Konseyi Çalışmalarını Sürdürüyor

 

Kent Konseyi’nde yapılan sertifika törenine, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, kursiyerler ve vatandaşlar katılımda bulundu. İşaret dili eğitimine katılan kursiyerlerin, İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okumasıyla başlayan sertifika töreninde söz alan Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat vatandaşların istekleri doğrultusunda çalıştığını, Sağlıklı Evlilik Okulu, Hamilelik Okulu, gençlerimizin ve engellilerimizin çalışmaları ve kadınlarımıza yönelik kurslarla aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

 

“Her zaman engellilerimizin yanındayız”

 

İşaret dili kursunun temel amaçlarından bir tanesinin de engelli vatandaşları hayat ile barıştırmak olduğunu ifade eden Değirmenci, kendilerinin bir hedeflerinin olduğunu söyledi ve ‘Kalpler engelli olmazsa bütün engelleri aşarız’ dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar engelli vatandaşlara her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini dile getiren Değirmenci, bu konuda Türkiye’de örnek alınan belediyelerden biri olduklarını, Türkiye’de ilk erişilebilirlik haritasını yapan şehir olduklarını ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak her zaman engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.