Büyükşehir’den Çok Değerli Bir Sergi

Büyükşehir’den Çok Değerli Bir Sergi

Denizli Büyükşehir Belediyesi,  Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Şehitlerimizin Emanetleri” Sergisini açıyor. 

A+A-

Öğretmen Menderes Kılıçaslan’la beraber 30 Ağustos Perşembe günü saat 11:30’da Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılacak sergide, şehit General Eşref Bitlis’in üniformasının, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleğinin, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kravatının, şehit polis Fethi Seki’nin montunun, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün gömleğinin ve kravatının, Diyarbakır ilinde teröristler tarafından katledilmiş olan 16 yaşındaki Yasin Börü’nün lise kıyafetinin, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın izcilik takımı gibi vatan uğruna şehadete ermiş çok sayıda kahramanın eşyaları yer almakta. 15 Temmuz kahramanlarının eşyalarıyla pek çok şehit emanetinin sergilenecek olduğu programda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün giymiş olduğu gömlek ve kravatıyla geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kravatları da olacak.

 

Şehitlerimizin Emanetleri

 

Başkan Osman Zolan, Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi’nin ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve milli şuurun devamlılığı bakımından  büyük öneme sahip olduğunu belirtti ve yarınlara milli bilinç ve şuuru aşılamak amacı ile ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için şehadete ermiş kahramanların kullandıkları özel eşyalardan meydana gelen Şehitlerin Emanetleri isim sergide tüm vatandaşların katılımlarının kendilerini onurlandıracağını dile getirdi.

 

Şehit yakınları da katılacak

 

Ayrıca sergi açılışına, Şehit Aileleri Birliği namına Menderes Kılıçaslan ve şehit yakınları katılacaklar. Sergi 30 Ağustos - 5 Eylül 2018 tarihleri arasında açık olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.