Büyükşehir'den Denizli’den Japonya’ya Altyapı Hattı

Büyükşehir'den Denizli’den Japonya’ya Altyapı Hattı

Büyükşehir'den 3 mahallede daha altyapı atağı başladı.Kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği altyapı yatırımının temeli atıldı.

A+A-

Denizli’den Japonya’ya altyapı hattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin Kayıhan, Asmalıevler ve Hürriyet mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği altyapı yatırımının temeli atıldı. 2008’den bu yana yaptıkları altyapı hatlarının 9 bin km’yi geçtiğini belirten Başkan Zolan, Denizli’den Japonya’yı geçen bir altyapı hattı döşediklerini belirterek, “Biz bu millete sevdalıyız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin Kayıhan, Asmalıevler ve Hürriyet mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek, ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği toplam 175 kilometrelik altyapı yatırımının temel atma töreni yapıldı. Kayıhan Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki törenin açılış konuşmasında 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde önemli bir yatırımın temelini attıklarını belirterek, şehirlerin altyapısının her türlü afetlere hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çekti. Aksi durumda afet etkilerinin bambaşka boyutlara taşındığını kaydeden Örki, “Bu yatırımları afetlerin etkisini en aza indirmesini sağlayan büyük yatırımlar olarak görüyorum" diye konuştu.

 

“Altyapı yoksa sorunları çözülmüş bir şehirden bahsedemeyiz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, bir şehrin olmazsa olmazının altyapı olduğuna dikkati çekerek, "Altyapı çok meşakkatli, zor bir iştir. Bir şehirde altyapı yoksa üste ne yaparsanız yapın hiçbir anlamı ve kıymeti yoktur. Altyapı yoksa sorunları çözülmüş bir şehirden bahsedemeyiz” dedi. Denizli’de 2004 yılı öncesine dek altyapı konusunda sistemli, planlı bir çalışma yürütülmediğini ifade eden Başkan Zolan, bu konuda 2004 tarihinin bir milat olduğunu vurgulayarak dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür

etti. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün şehrimizde nerede bir köprülü kavşak, yaya üst geçidi, büyük parklar, yüzme havuzları, sosyal tesisler, doğalgaz görüyorsanız, birçok mahallemizde altyapıyla ilgili sorunların çözüldüğünü görüyorsanız bunları yapan AK Parti iradesi, AK Parti belediyeciliğidir. 2004’ten sonra yapılan her eserde bu şehirde AK Parti belediyeciliğinin mührü vardır.”

 

“Bu bir sevdadır, şaşkınlık değildir”

Zeybekci’nin milletvekili olarak Ankara’ya uğurlanmasının ardından bayrağın kendisine teslim edildiğini anlatan Başkan Zolan, “Aynı heyecanla milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun geriye dönüp baktığımızda birçok güzel eserler bıraktık" diye konuştu. 2008 yılında başlatılan altyapı çalışmaları esnasında ifade edilen sloganı hatırlatan Başkan Zolan, "Altyapı cesaret, sabır ve destek ister. Bu üçü bir araya geldiğinde altyapı yapılabilir, şehirde güzel hizmetler gerçekleşebilir. Denizli’de yaşayan kardeşlerimiz bize inandı, destek oldu, her zaman yanımızda oldular. Bize güveniyorlardı. Altyapıya giren belediye başkanına ‘şaşkın’ diyorlar ya biz o şaşkın ifadesini alıyoruz, milletine sevdalı olan, geleceğini inşa etmek isteyen, vatanını, bayrağını seven belediye başkanları bir şehirde altyapı yoksa önce altyapıdan başlar. Bu bir sevdadır, şaşkınlık değildir. Biz bu şehre en güzelini yapmaya gayret ettik" dedi.

 

Denizli’den Japonya’ya altyapı hattı

2008’den bu yana Denizli’de yapılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının 9 bin kilometreyi geçtiğini belirten Başkan Zolan, Denizli’den Japonya’yı geçen bir altyapı hattı döşediklerini belirterek, "Bugün şehrimiz, birçok mahallemiz altyapı sorununu çözdü. Türkiye’nin en temiz suyunu vatandaşlarımıza sunduk. Yenidoğan bebeğe verilebilecek düzeyde suyumuz temiz. Ben evimde çeşmeden su içiyorum" diye konuştu. 2014’de büyükşehir statüsüne kavuşan 30 kentin, su ve kanalizasyon idaresi arasında 2021 yılı sonuna dek yapılan yatırım sıralamasında kişi başına en çok yatırım yapan belediyenin Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan Zolan, "Bu bir rekordur. Kendi geleceğini, ikbalini düşünen belediye başkanı bu işe girmez. Şehrinin geleceğini düşünen belediye başkanı altyapı yapar. Çünkü biz bu millete sevdalıyız. Kendi ikbalimizi geleceğimizi değil, şehrimizin geleceğini düşünüyoruz. 3 mahallemize toplam 175 kilometre içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşenecek" diye sözlerini tamamladı. Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, böylesine önemli yatırımları görmekten dolayı Denizlili olmaktan gururlandığını belirtti. Tin, "Denizli’nin geçmişten bugüne geldiği noktaya herkes gıptayla bakıyor. Milletvekillerimizden belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimizden il teşkilatımıza, il başkanımıza, mahalle

başkanımıza kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bundan dolayı gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 20 yıldır AK Parti iktidarıyla yerel yönetimler bugün en güçlü seviyesine ulaşmıştır " diye konuştu.

 

" Rabbim hizmetlerinizi daim eylesin "

Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2011 yılında belediye başkanlığı görevi devrettiği Başkan Osman Zolan’ı kutlayarak, bir yarışçı gibi bayrağı dalgalandırıp Denizli’nin layık olduğu hizmet destanları yazdığını hatırlatarak teşekkür dileklerini iletti. Nihat Zeybekci, " ‘Bu işler akıllı adamların işi değildir’ der eski siyasiler. Millet sevdalıları için akıl oysa evet biz akıllı değiliz, deliyiz biz bu milletin sevdalısıyız. 2008 yılında şehrin kadim noktalarına girdiğimizde ‘Açtığın çukurda gömülüp kalacaksın, başaramayacaksın, 2009 seçimlerini kaybedeceksiniz’ dediler. Cevabımız ‘Denizli kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız’ dedik. 2004 yılında bir söz vermiştik, ‘Denizli hak ettiğini alacak’ dedik. Türkiye’de ilk defa düktil çelik boruları kullandık. 50 sene sonra çocuklarımız su sıkıntısı çekmesin dedik, asla kirlenme ihtimali olmayan Honaz Dağı’nın tepesine Akbaş Barajını yaptık. Hizmetlerinden dolayı çok değerli kardeşim Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, meclisine, ilçe belediye başkanımıza, il başkanımıza ve teşkilatımıza, Cumhur İttifakı MHP İl Başkanımıza ve teşkilatına, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlarına Denizli’miz adına Allah sizden razı olsun diyorum. Ayağınızı taş almasın, rabbim hizmetlerinizi daim eylesin. Altyapımızın hayırlı uğurlu olmasını, kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler butona basarak dev altyapı projesinin temelini attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.