Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü Coşkusu

Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü Coşkusu

Türkiye’nin “en temiz” ve “en çevreci” kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü muhteşem bir etkinlikle kutladı. Öğrencilerin çevre konulu şiir, kompozisyon, tiyatro oyunu ve atık malzemeden yaptıkları kıyafetlerle renkli gö

A+A-

Çevreye yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük takdir kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir çevre yatırımlarına 365 gün devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli’de 365 gün boyunca çevre ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ve DESKİ Genel Müdürlüğümüz; ilçe ilçe, okul okul gezerek çevre konusunda insanımızı bilgilendirmeye gayret ediyor” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin büyük bir kısmını çevre yatırımlarına ayırdığını ifade eden Gökoğlan, “Çevre gününü birkaç günle sınırlandırmayıp her gün vatandaşlarımıza çevremizi nasıl kullanmamız gerektiğini anlatacağız” diye konuştu. Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ise Denizli halkının çevre gününü kutlayarak, çevreye duyarlı örnek çalışmaları nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Minik öğrencilerden muhteşem gösteri

Konuşmaların ardından etkinlik öğrencilerin çevre konulu şiir ve kompozisyonlarını okumasıyla devam etti. Ardından Rukiye Urhan Anaokulu öğrencileri skeç gösterisi, Osman Özgür İlkokulu öğrencileri atık malzemelerden oluşan ritim gösterisi düzenledi. Saime Aslan Anaokulu öğrencileri ise atık malzemelerden hazırladıkları elbiselerle defile gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında çevreye duyarlı davranışlara imza atan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür belgesi, tablet, bisiklet ve masa tenisi gibi çeşitli ödüller verildi.

Binlerce fesleğen dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “Dünyamızın Pili Bitmesin” sloganıyla başlattığı kampanyaya gösterdikleri duyarlılıkla destek olan Tavas Atatürk İlkokulu, Tavas Baharlar İlkokulu, Sarayköy Gerali İlkokulu, Ahmet Çalışkan Anaokulu, Rukiye Urhan Anaokulu ve Şemikler Amiroğlu İlkokulu yazıcı, spor seti ve satranç takımı ile ödüllendirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ayrıca vatandaşlara ferahlatıcı özelliğiyle çok sevilen ve Denizli’de bir mahalleye adını veren binlerce fesleğen dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.