Büyükşehir'den Sağlık Semineri

Büyükşehir'den Sağlık Semineri

Büyükşehir'den Sağlık Semineri

A+A-

Büyükşehir'den "Şeker ve Tansiyona Son" seminerleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde "Şekere ve Tansiyona Son" semineri düzenlendi. 5 mahallede yapılan seminerlerde vatandaşlara ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

Toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı farkındalık yaratmak adına çeşitli sağlık eğitimleri gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Benim Mahallem Projesi kapsamında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Şekere ve Tansiyona Son" semineri düzenledi. Farklı tarihlerde yapılan seminerler Aktepe, Anafartalar, Gökpınar, Mehmet Akif Ersoy ve Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezlerinde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerlere Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Emel Dikbaş ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık seminerleri devam edecek

Benim Mahallem Projesi kapsamında hayata geçirilen etkinliklerin halk sağlığı için önemli olduğunu kaydeden Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, “Vatandaşlarımızın talebi üzerine 5 mahallemizde Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile diyabet ve sağlıklı beslenme üzerine bilgilendirme seminerleri düzenledik. Seminerlere gelen vatandaşlarımızın şeker ve tansiyonlarına bakıldı. Amacımız sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak” dedi

Obeziteye dikkat

Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Emel Dikbaş ise, “Etkinlik ile hanımlara ve beylere sağlıklı beslenme, diyabet ve tansiyon konularında bilgiler vererek testlere tabi tutuyoruz" dedi. Son yıllarda obeziteye bağlı olarak ortaya çıkan şeker hastalığında artış gözlendiğini anlatan Dikbaş, "Bu nedenle erken tanıya dikkat çekmek için bilgilendirme seminerleri ve ölçümler gerçekleştiriyoruz. Yapılan ölçümlerde test sonuçları yüksek olan vatandaşlarımızı hastanelerin endokrin servislerine yönlendiriyoruz.

Emek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.