Büyükşehir’den Sınav Jesti

Büyükşehir’den Sınav Jesti

Denizli Büyükşehir Belediye tarafından 22 Temmuz 2018 Pazar  günü yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na gireceklere otobüslerin ücretsiz olacağı ifade edildi.

A+A-

Denizli ilinde 22 Temmuz 2018 Pazar günü KPSS'ye girecek olan adaylar sınav yerlerine Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile ücretsiz erişebilecekler. KPSS’ye girecek olan vatandaşların sınav yerlerine daha kolay ve rahat ulaşması adına için Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri 22 Temmuz 2018 Pazar günü ücretsiz hale getirildi.

 

Bahsi geçen tarihte KPSS'ye girecek vatandaşların sınav giriş belgelerini otobüs şoförlerine gösterip, belediye otobüslerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilmeleri sağlanacak.

 

KPSS SINAV HAFTALARI

 

KPSS Sınav haftaları başladı. Birkaç senedir mayıs aylarında olan KPSS’nin ilk basamağı olan Genel Yetenek – Genel Kültür sınavı ile öğretmen adaylarının girmek zorunda oldukları Eğitim Bilimleri sınavı bu sene Temmuz’a alınmıştı. 22 Temmuz sabah saat 10.00 tüm KPSS adayları ilk oturuma yani Genel Yetenek – Genel Kültür sınavına girecekler. Memur alımının olacağı çift sene olan 2018’de sınava giren aday sayısı daha fazla olacaktır.

 

Ardından öğleden sonra 14.30’da öğretmenlik için yarışan adaylar eğitim bilimleri sınavlarına girecekler. Ama KPSS sınavları 2 hafta daha sürecek.

 

 

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1., 2, ve 3. Oturumları 28 – 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Bu sınavlara Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Hukuk, İktisat İşletme, Muhasebe gibi alanlardan adaylar katılacak.

 

Son olarak KPSS Sınavları 5 Ağustos’ta Öğretmen adaylarının gireceği Alan sınavları ile tamamlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.