Büyükşehir'n Çardak'ta Yaptığı Alt Yapı Çalışmaları Tam Gaz

Büyükşehir'n Çardak'ta Yaptığı Alt Yapı Çalışmaları Tam Gaz

Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü'nün yaptığı proje ile Çardak İlçe merkezi elektrikli pompaj sisteminden kurtularak cazibeli içme suyuna kavuştu. Proje ile ilçenin yılda yaklaşık 65 bin TL elektrik sarfiyatından tasarruf edeceği belirtildi.

 

30 Mart'ın ardından kent genelindeki tüm alt yapı çalışmalarını yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü'nün Çardak İlçesi'nde başlattığı alt yapı çalışmaları sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çardak İlçe merkezinde bulunan 2 adet içme suyu deposuna 3 kilometre mesafedeki Değirmen Arkası Mevkii'nden elektrikli pompaj sistemi ile su temin edildiğini, bu nedenle de maliyetin yüksek olduğunu tespit ederek bir süre önce çalışma başlattı. Bu kapsamda daha önce Göz Mevki’sinden içme suyu depolarına giden cazibeli hattın ağaç köklerinden dolayı tıkandığı, bu nedenle atıl kaldığını belirleyen DESKİ, maliyetin düşürülmesi, ayrıca nitelikli ve yeterli içme suyunun ilçeye ulaştırılması için proje yaptı. Çalışmalar kapsamında bölgeye 1100 metre 200’lük içme suyu hattı döşenmesi işi başlatılarak kısa sürede tamamlandı. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki mevcut 2 adet elektrikli pompaj sistemi kapatılarak, yeni döşenen hattan cazibeli içme suyu temin edilmeye başlandı. Bunun sonucunda ise yılda yaklaşık 65 bin TL elektrik sarfiyatından tasarruf edileceği ifade edildi. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin Çardak İlçesi'nde alt yapısı bulunmayan bölgelerde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Merkez Bahçelievler ve Saray Mahallesi'nde 2500 metre planlanan kanalizasyon inşasının devam ettiği belirtildi.

 

"Yıllardır süren içme suyu sorunlarına el attık"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart'tan itibaren içme suyu ve kanalizasyon gibi şehrin tüm alt yapı hizmetlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturdukları DESKİ ile yapmaya başladıklarını söyledi. Bugüne kadar "çözülemez", "derman olunamaz" denilen bir çok soruna el attıklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Alt yapı anlamında Denizli merkezimiz belirli bir standarda kavuştu. Ancak kent merkezi dışındaki bölgelerimizde yıllardır süren içme suyu sorunlarına el attık. Bir yandan insanımıza en sağlıklı şekilde hizmet vermek için modern çağın tüm teknolojisinden yararlanırken diğer yandan yüksek maliyetleri düşürme noktasında büyük çaba sarf ettik. Vatandaşımıza hizmet etmek için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyükşehirimiz çalışmaya Denizlimiz kazanmaya devam edecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.