Büyümede Dünyada Bir Numara Olacağız

Büyümede Dünyada Bir Numara Olacağız

Büyümede Dünyada Bir Numara Olacağız

A+A-

Denizli 'de, AK Parti Serinhisar İlçe Başkanlığı'nın Kongresi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, IMF'nin son raporuna göre satın alma paritesinde Türkiye'nin dünyanın 13'üncü büyük ekonomisi olduğunu belirtti. Bakan Zeybekci, büyümede ülkenin dünyada üçüncü sırada olduğunu; Temmuz, Ağustos ve Eylül'ün içinde olduğu 3'üncü çeyrek büyümesiyle dünyada 1 numara olacağını, yıl sonu itibariyle ise dünyada muhtemelen ikinci sıraya yerleşeceğini söyledi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Serinhisar İlçe Başkanlığı'nın İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan kongresine katıldı. Kongreye Bakan Zeybekci'nin yanı sıra AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, İl Başkanı Necip Filiz, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ve partililer de yer aldı. Bakan Zeybekci, ülkenin artık eski Türkiye olmadığını, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline geldiğini, el açan ülke değil, büyüme rekorlarında dünyada üçüncü sıraya gelen bir ülke olduğunu, Türkiye'nin artık kontrol edilemez bir büyümeye sahip olan bir ülke olduğunu söyledi.

 

"BÜYÜMEYLE DÜNYADA 1 NUMARA OLACAĞIZ"

 

IMF'nin son raporuna göre satım alma paritesinde Türkiye'nin dünyanın 13'üncü büyük ekonomisi olduğunu belirten Zeybekci, "Artık bir zamanlar gibi IMF'ye, Dünya Bankası'na el açan, onlardan emir alan değil, tüm borçlarını ödemiş bir ülke var. Büyüme rekorlarında dünyada şu an 3'üncü sıradayız. Bu 3'üncü çeyrek yani Temmuz, Ağustos ve Eylül'ün içinde olduğu 3'üncü çeyrek büyümesiyle dünyada 1 numara olacağız. Yıl sonu itibariyle ortalama dünyada muhtemelen ikinci olacağız. Geçen yılki ihanete rağmen, güneyimizdeki Irak ve Suriye'den Türkiye'yi sarmalamalarına rağmen, Avrupa'da Türkiye'yi seni şuraya sokmayacağız, şuraya almayacağız demelerine rağmen. Türkiye, dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ilk 3 ülkesinden biri olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.