Çakıroğlu için suç duyurusuna “Kovuşturmaya yer yok” kararı

Çakıroğlu için suç duyurusuna “Kovuşturmaya yer yok” kararı

Denizli'de Türkçü Turancı Hukukçular Grubu üyesi avukatlar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'deki Ege Üniversitesi'ndeki saldırıda şehit edilmesiyle ilgili olarak başta AK Parti hükümetlerinin üyeleri için takipsizlik,diğer muhataplar için davaya devam ed

A+A-

Denizli'de Türkçü Turancı Hukukçular Grubu üyesi avukatlar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'deki Ege Üniversitesi'ndeki saldırıda şehit edilmesiyle ilgili olarak başta AK Parti hükümetlerinin üyeleri için takipsizlik kararı verirken PKK, KCK, HDP, BDP, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Valiliği hakkındaki suç duyurusuna konu olan dava devam etmektedir.

Denizli'de Türkçü Turancı Hukukçular Grubu üyesi avukatlar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada şehit edilmesiyle ilgili olarak PKK, KCK, HDP, BDP, AKP Hükümetleri, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Valiliği hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusu ile ilgili yaptığı incelemenin ardından AKP için “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi. Cumhuriyet Savcılığı’nın kararında, suç duyurusuna konu olan terör örgütleri hakkında daha önce soruşturmalar yürütüldüğü ve mükerrer soruşturmalar açılmasının yasal olarak mümkün olmadığına vurgu yapıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit edilmesi ile ilgili olarak da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açıldığının vurgulandığı kararda, AK Parti hükümetleri hakkındaki suç duyurusu için de, “Öldürme suçu ile şikayet edilenlere isnat edilen çözüm sürecini devam ettirme eylemi arasında illiyet bağı bulunmadığı” gerekçe gösterilerek, kovuşturmaya yer olmadığını belirterek AKP Hükümetleri hakkında takipsizlik kararı verdi. Terör örgütü PKK ve siyasal uzantıları ile birlikte İzmir Valiliği,İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında açılan dava ise devam etmektedir.

Suç duyurusunda bulunan Türkçü Turancı Hukukçular Grubu üyesi Avukat Uğur Şimşek, Cumhuriyet Savcılığı’nın kararına itiraz edeceklerini ve sorumluların yargılanmasını sağlayacaklarını söyledi.

İŞTE ŞİMŞEK’İN CUMHURİYET SAVCILIĞI’NIN KARARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.