Çal Kısık Kanyonu’nda Büyülendiler

Çal Kısık Kanyonu’nda Büyülendiler

Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulübü Derneği  üyesi dağcılar, Çal Kısık Kanyonu Yürüyüşü’nde tarihle iç içe çok güzel bir yürüyüş yaptı.

A+A-

Konu ile alakalı konuşan Dernek Başkanı İbrahim Yavuz Keskin, Çal ilçesinin doğasever başkanı Fethi Akcan’ın daveti ile çok güzel bir yürüyüş yaptıklarını ve Kanyon ile Büyük Menderes Vadisi’nin güzelliklerinin herkesi büyülediğini ifade etti.

DOĞADEN’in yürüyüşü Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nden başladı. Büyük Menderes Nehri güzergahından Değirmenderesi mevkisine gelen yürüyüşçüler, buradan kayalık bölgeye tırmandı ve Çal kanyonunun başladığı yerden bitiş noktasına vardı. 10 kilometrelik yürüyüş yolunda tarih ve doğal güzellikleri görün doğaseverler, Kumral Mesireliği’nde yemek molası verdi.  Çal Belediyesi, doğa severlere keşkek ikramında bulundu.

DOĞASEVER BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

DOĞADAN Başkanı İbrahim Yavuz Keskin, “Çal, doğasever bir başkana sahip olduğu için şanslı. Bizlerde Çal’ı tanımaya başladık. Burada muhteşem yürüyüş yolları ve parkurlar var. Doğa ve tarih ile iç içe yürümek Çal’da mümkün. Çal’ın doğasever başkanı Fethi Akcan’ın davetiyle muhteşem bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kanyonun ve Büyük Menderes Vadisi’nin güzelliği hepimizi bir kez daha büyüledi” diye konuştu.

AKCAN; “ÇOK SAYIDA TURİST GELECEKTİR”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “İlçemiz tarihi ve doğal güzellikleri ile doğa severlerin, doğa yürüyüşçülerinin, fotoğraf sanatçılarının uğrak yeri haline geldi. Kısık Kanyonu’ndaki çalışmalar bittiğinde bölgeye çok sayıda turistte gelecektir. Tüm planlamalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Bakir bir bölge olan Çal’da bacasız sanayi diye tabir edilen turizmi mutlaka harekete geçirmeliyiz. Bunun için de kararlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.