Çal'da Miniklerin Korosu Büyük Beğeni Aldı

Çal'da Miniklerin Korosu Büyük Beğeni Aldı

Denizli'nin Çal ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencileri arasında oluşturulan koro, büyük beğeni aldı.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerinin katılımıyla "Haydi Türkü Söyleyelim" adıyla müzik şöleni düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, Çal Belediyesi Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin tadına doyum olmayan türkü şöleninde Çal ve Denizli türkülerinin yanı sıra ülkenin her yöresinden türküleri seslendireceğini belirtti.

Özgüveni tam olan çocuklar yetiştirmek istediklerini dile getiren Temel, "Sadece müzik değil, tarihi konularda da öğrencilerimizi ilerletmek istiyoruz. Çal'ın tarihi zenginlikleri çok. Bunları araştırmalarını sağlayacağız. Bugün sadece Çal ve Denizli türküleri demeden ülkemizin her yöresinden türküleri gösterdik. Aşık Veysel'i anlattık. İlimizin kültür miraslarından Hayri Dev ve Özay Gönlüm ilk sıradaki örneklerimizdendir. Bu değerlerimize sahip çıktıkça sırtımız yere gelmeyecektir." dedi.

Etkinlikte UNENCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçtiği Hayri Dev ile Özay Gönlüm'ün belgeseli izletildi.

Hazırladıkları korolarda çeşitli yörelere ait türküleri seslendiren öğrenciler beğeniyle izlendi ve büyük ilgi gördü.

Türkü şölenine, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler ve velileri katıldı. 

DENİZLİ (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.