Çal’da Uz ve Akcan İşbirliği

Çal’da Uz ve Akcan İşbirliği

Çal’da MHP Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Uz ile Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın işbirliği ile 35 yıl sonra bir ilk yaşanacak.

A+A-

Çal Belediyesi 35 yıl sonra bir yeniden bir ilke imza atmaya çalışıyor. Çal’ın yazın yapılan ve Dünyaca ün kazanan Sudan Koyun Atlatma Yarışından sonra, bu kez de sonbahar veya kış aylarında yapılacak tarihi bir yarışmanın hazırlıkları başladı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Sonbahar veya Kış aylarında Çal’da Türkiye Geneli Deve Güreşi Festivali yapmaya hazırlanıyor. Bu konuda tecrübesi olan ve yaklaşık 15 ünlü yarışçı deveye sahip olan MHP Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Uz ile bir araya gelen Başkan Akcan, fikir alışverişinde bulundu.

Bu görüşmeye Büyükşehir Meclis Üyeleri Hüseyin Süren ve Mustafa Yüksel ile MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi de katıldı. Uzun süre yine tüm Türkiye’ye damga vuracak bir organizasyona imza atmak için proje değerlendirmesi yapan isimler, Çal’a ve Denizli’ye yakışır bir yarışmanın yapılması için kolları sıvadılar. MHP Denizli Milletvekili Mehmet Uz, kendisine ait firmalar ile sponsor olmayı kabul ederken yine kendisine ait şampiyon develeri de sahaya sürme sözü verdi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın festivalle ilgili olarak yakın zamanda kamuoyuna duyuru yapacağı bildirildi. Böylelikle geleneksel hale getirilmesi planlanan Çal Deve Güreşlerinin de tarihi belli olmuş ve kesinlik kazanmış olacak. Son olarak yaklaşık 35 yıl önce Çal’da yapılan deve güreşleri geleneği yeniden canlandırılmış olacak. Organizasyonla Çal ekonomisine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.