Çal'da Üzümler Yarışacak

Çal'da Üzümler Yarışacak

Çal'da Üzümler Yarışacak

A+A-

Denizli’nin Çal ilçesinde 21. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali 15- 16 ve 17 Eylül’de yapılacak. 


Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 15- 16 ve 17 Eylül’de yapılacak olan 21. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali programı hakkında Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Program hakkında bilgi veren Akcan, “15 Eylül Cuma günü açılışımızı yapacağız. Farklı etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak. En iyi üzüm yaş ve kuru üzüm yarışmalarımız olacak. Yakın zamanda Çoban Bayramı ve Sudan Koyun Geçirme etkinliğimizi kazasız belasız çok güzel bir şekilde yaptı. Bu festivalimizi de en güzel şekilde yapacağız. Bütün Denizlilileri festivalimize bekliyoruz” dedi.


15 Eylül’de Belgin Gölcük ve Haluk Gülsoy, 16 Eylül Cumartesi günü Grup Yol ve Deniz Toprak konser verecek. 17 Eylül Pazar günü ise en iyi üzüm üreticisi gibi yarışmalar düzenlenecek, Sahra Band konserinin ardından festival Kıraç konseriyle son bulacak.


“Çal Karası ve siyah üzümde fiyat belli. Sultaniye’de fiyat net değil. Siyah üzümün fiyatı güzel. Üretim kapasitemiz düştü. Bunda modern tarıma geçilememesi, sulu tarıma geçilememesinden dolayı oluşan kuraklık, bağların yaşlanması gibi nedenlerden verim düştü. 2015’te yaşanan doludan dolayı bağlarlını sökenler oldu. Yinede iyi durumdayız” dedi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, üzüm rekoltesinin düştüğünü ama fiyatların üreticiyi memnun ettiğini söyleyerek, “Çal’a sadece tarımdan 80 milyon TL gibi bir katılım sağlamak bunun için de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

Başkan Fethi Akcan, “Tarım kenti olmak için çalışıyoruz. 23 Nisan 2015’te yaşanan dondan dolayı alternatif ürünler deniyoruz. Don olaylarında tarsim uygulaması yaygın olmadığı için üreteci zararını karşılayamadı.  Yayla seracılık yapıyoruz. Domates, biber, kavun, karpuz deniyoruz. İyi de gidiyor. Verim için belli bir zaman lazım. Beklentilerimizin, hedeflerimiz önündeyiz. Hedefimiz 2020 yılı sonuna geldiğimizde Çal’a sadece tarımdan 80 milyon TL gibi bir katılım sağlamak bunun için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.