Çameli Gelişmeye Devam Ediyor

Çameli Gelişmeye Devam Ediyor

2014'ten beri devamlı gelişen ve değişen bir ilçe konumunda olan Çameli İlçesinde değişim sürüyor.

A+A-

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe nüfusunun 18.008 olması nedeniyle yaptığı açıklamada:

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Çameli ilçesinin 2020 yılı nüfusunu açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, Türkiye’nin nüfusu 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile 83.614.362 Denizli Nüfusu 1.040.915 Çameli İlçemizin Nüfusumuz 18.008 olarak açıklanmıştır.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli günümüzde tam tersine bir durum yaşanmaya başladığını, bunun da sevindirici olduğunu dile getirdi. Arslan, ilçede artan devlet yatırımlarının yanı sıra, yerel yönetimler olarak yürüttükleri çalışmaların, hayata geçirdikleri projelerin meyvesini nüfus bakımından da almaya başladıklarını vurguladı. 2019 Yılında İlçemizde vefat eden 203 kişi olup, 124 doğum oranı gerçeklemiştir Çameli nüfusu 2020 yılına göre 18.008. 9.087 erkek, 8.921 kadından oluşmaktadır.

NÜFUS DÜŞÜŞ HIZI AZALDI

Başkan Arslan İlçenin doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını koruyarak gelişmesi, büyümesi ve cazibe merkezi olması amacıyla uğraşlar verdiklerini Tek gayemiz gerçekleştireceğimiz projeler ile birlikte vatandaşlarımızın göç etmemesini sağlamaktadır 2019 yılında nüfus düşüş hızı -19,96 iken 2020 yılında ise  -1.72 olarak azalmıştır ve nüfusunu koruyarak düşüş hızı  durağanlaşmıştır Hedefimiz Çameli’de azalmayı önce sıfırlamak sonra da artışa geçmesini sağlamaktır Hedeflerinin Çameli’nin küçülen değil, büyüyen bir ilçe  konumuna getirmek olduğunu söyleyen Başkan Arslan  ilçemizdeki Turizm, Tarım ve Projelerimiz ile faaliyetlerinin attırılarak istihdam sağlayarak  nüfusun artışı için Bunun için gerek hükümet gerekse yerel yönetimler olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle Tarım ve Turizm ilçesi olmamızla birlikte önümüzdeki yıllardan itibaren Çameli’de yaşam Standartının  artması, yeni işyerlerinin açılması ile birlikte nüfus artış hızının daha çok artacağına inanıyorum. Bunu öngörerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.