Çameli'de Heyecan Ödüllerle Son Buldu

Çameli'de Heyecan Ödüllerle Son Buldu

Çameli ilçesinde düzenlenen uluslararası Türkiye yamaç paraşütü mesafe yarışması ödül töreni ile sona erdi.

A+A-

Yaylacık Dağında Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı’nın zirvesinde başlayan Türkiye Yamaç Paraşüt Şampiyonası Çameli ilçesinin muhteşem manzarası da Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli bölgesinden gelen misafirleri kendine hayran bıraktı. Rüzgârın uygun anını bekleyerek 2140 metreden kendini boşluğa bırakan 110 sporculardan en uzun mesafeye uçtuğu Türkiye Kupası ödülleri sahibini buldu

Ödül törenine Denizli Milletvekili Nilgün Ök,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu,Gençlik Spor İl Müdür Vk. Haluk Tuncay,İl Sağlık Müdürlüğü Dr.Erhan Kaya,Meteroloji 
Afyon 5.Bölge Müd.Eyüp Yıldız,H,Geka Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ,Türkiye Hava Sporları Fedarasyonu Yönetim Kurulu üyesi Serdar İlker ,Türkiye Hava Sporları Fedarasyonu Genel Sekrt Mehmet Turhan,Çameli Kaymakamı Didem Dinç ,Beyagaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay,Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ,Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN,Türkiye, ilçe Protokolü ,Mahalle Muhtarları,Meclis Üyeleri ve Yarışmacı Pilotlar ve Vatandaşlar katıldı.

Çameli’de bu sene 12 ülkeden 110 sporcunun katılımı ile düzenlenen yarışmanın son gününde ödül töreni Çameli Taş Konaklarda düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Paraşütçülerin, coğrafi yapısı itibarıyla yaklaşık 250-350 kilometre mesafeyi uçuşa elverişli kılan Çameli bölgesini çok beğendiğini ifade eden Arslan, bölgenin hava sporları için bir merkez olduğunu belirtti Çameli ilçemizi her yönüyle sporda bir merkez yapmayı arzu ettiklerini ifade ederek, “Yarışmalarda dereceye giren sporcularımızı kutluyor, her yıl katılımın daha da arttığı yarışmalarımıza Çameli’mize, Denizli’mize sizleri her zaman bekliyoruz. Katkıları olan başta sayın Valimize, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a İl Sağlık Müdürümüze, Gençlik Spor Müdürümüze, Türkiye Hava Sporları Fedarasyonuna,İl Jandarma Komutanlığına ,Meteoroloji Müd.Orman Bölge Müd.Ziraat Odası Başkanlığı, Tecelli Aydın ve ekibine, Yarışma Organizatörü Akın Gökbulut’a yamaç paraşütünün ilçemize katkı sağlayan Semih Sayar’a Gece Gündüz Organizasyon süresince sizlere hizmet eden Tüm Personellerimize çok teşekkür ederiz ve Bizleri yalnız bırakmayan AFAD, Umke, 112 acil ekibine ,Kurtarma Ekiplerine Polis ve Jandarma Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum dedi.

1. Durali KARACA oldu

Şampiyonanın genel klasmanında Durali Karaca birinci, Yiğit Yıldırım ikinci ve Dora Göksal üçüncü oldu.

Çameli’de Alternatif sporların gelişmesi amacı ile 4.5 yıldır yürütülen projelerin sonuçlarını alan Çameli İlçesi Yürüyüş, Bisiklet Yamaç Paraşütü ve dağcılık alanlarında gerçekleşen etkinlikler ile Çameli tanınan Dünya Bölgesi olma hususunda hızla ilerliyor. Taş Evler, Yamaç Paraşütü Pist Alanları, Uluslararası Organizasyonlara ev sahipliği yapan Yaylacık dağı projesi sayesinde Uluslararası Organizasyonlarda yer almayı başardı.

Bazı Yabancı Pilotlar ilk defa Çameli'de uçuş gerçekleştirdiğini, uçuş pistini çok beğendiklerini belirterek, Denizli’nin bütün bölgesinde ve özellikle Çameli Yaylacık Dağı yamaç paraşütü uçuşları için uygun olduğunu gördük. Bu sporun burada gelişmesi için ilgili kurumlara söylüyoruz ve teşekkür ediyoruz.

   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.