Çamelili Üreticiler Birlik Oluyor

Çamelili Üreticiler Birlik Oluyor

Çamelili Üreticiler Birlik Oluyor

A+A-

Çameli, örtü altı seracılığı konusunda hızla ilerlerken, Çamelili üreticiler bir çatı altında toplanacak. Çameli Belediyesi bu konuda çiftçilere öncülük ediyor.  

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Örtü Altı Sebzeciliğinde Çameli’nin bir marka olması ve gelişmesiyle ilgili üretimden pazarlamaya kadar her aşmasını takip ediyor ve her zaman çiftçinin yanında yer alarak destek oluyor.  Üretici ile birlikte seraya giren, Örtü Altı seracıların her konusunda yardımcı olan Başkan Arslan, Belediyecilik faaliyetlerinden kalan kısmında Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapan çiftçilerle bir araya gelerek toplantılar gerçekleştiriyor.

Çameli Belediyesi, Tarım Danışmanlık Teknik Personelleriyle çiftçiyi buluşturan bir toplantı düzenledi. Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da katıldı. Toplantıda bitkilerde hastalıklar, pazar ve pazarlama gibi konular konuşularak çiftçilere bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda çiftçilere farklı konularda sunum yapıldı. Çameli domatesinin dünya ve Türkiye’de sebze üretimindeki yeri hakkında bilgiler verildi. Türkiye'deki seracılığın tarihçesi ve mevcut durumu, gübrelemede dikkate alınması gereken faktörler ve gübreleme önerileri de anlatıldı. Toplantıda Üretici Birliği çatısı altında birlik olunması durumunda neler yapılabileceği konusunda bilgiler verildi.

Başkan Arslan, “Çameli’nde yaklaşık 400 dekar Örtü Altı Seracılık yapılıyor. 300 tondan fazla dünya ülkelerine ihracat yapıyoruz. Katar, Birleşik Arap Ülkeleri, Sudi Arabistan, Dubai, İsrail ülkelerine Çameli Domatesi gönderdik. Her geçen gün ihracat yaptığımız ülke sayısı artıyor. Daha önce elma üretiminde yaptığımız hatalardan dersler çıkardık. Bu hataları domateste yapmayacağız. Birlik kurduğumuzda sözleşmeli üretime geçerek hedefimizi 400 dönümden bin dönüme çıkartacağız. Bu sayede tersine göçü sağlayacağız. Yine Gölhisar yolunu ihaleye çıkartıp ulaşım sorununu ortadan kaldırıp, ihracat yapan firmaların ilçemize daha rahat gelip gitmelerini sağlayacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.