Çameli’nde 7’den 70’e Herkes Balık Tuttu

Çameli’nde 7’den 70’e Herkes Balık Tuttu

Çameli’nde 7’den 70’e Herkes Balık Tuttu.

A+A-

Çameli’de, düzenlenen 7. Çameli Kültür Tarım Alabalık ve Domates Festivali kapsamında, Paşa Deresi’nde Elle Balık Tutma Yarışması düzenlendi. Büyük küçük herkes yarışmaya ilgi gösterdi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta, okyanus, çocuk, açık hava, su ve doğa

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada 11 kişi kıyasıya mücadele etti.  Sportif balıkçılığı ve Çameli Alabalığını tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada yarışmacılar, farklı balık tutma yöntemleri ile yarışmayı izleyenleri şaşırttılar.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çocuk, şort, açık hava ve su

Yarışmanın startının verilmesiyle büyük küçük 11 kişi havuzda çıplak elleriyle balıkları yakalayabilmek için hem zamana karşı hem de birbirlerine karşı yarıştı. Bazıları köşelerde balıkları yakalamaya çalışırken, bazıları da gördüğü balıkları yakalamak için üzerine atladı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, çocuk, şort, açık hava ve su

Balık tutmada 1. Murat Altan

Elle Balık Tutma Yarışmasında Murat Altan 1.oldu. Zeki Öztürk 2., Yiğit Sönmez ise 3. oldu.Yarışmacıların ödülleri akşam verilecek.

Çameli İlçesi Belediye Başkanı Cengiz Arslan, elle balık tutma yarışmasını ilçenin balığının lezzetinin tanıtımı için düzenlediklerini söyledi. Başkan Arslan, Denizli’deki 118 balık üretim çiftliğinin 106’sının Çameli’de bulunduğunu belirterek, “Çiftliklerde yıllık 2 bin ila 3 bin ton arasında alabalık üretiliyor. Füme işlemeli olarak Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Yıllık 10 milyon avro hedefimiz var. Üretimi artırmak için çeşitli hedeflerimiz var. Biz de Çameli’de üretilen alabalığa dikkat çekmek için elle balık tutma yarışması düzenledik. Alabalığımızın lezzetini ve az olan yağ oranı bakımıyla tanıtmak için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Yarışmada dereceye girenlere tuttukları balıkları ikram edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.