Çameli'ye Yamaç Paraşütü Eğitim Pisti Yapılıyor

Çameli'ye Yamaç Paraşütü Eğitim Pisti Yapılıyor

Çameli'ye Yamaç Paraşütü Eğitim Pisti Yapılıyor

A+A-

Son yıllarda büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak hava sporlarından söz ettiren Çameli Belediyesi Çameli’de Karadağ mevkiisinde 40 dönüm orman alanı 28 yıllığına kiralayarak Eğitim Pisti oluşturuluyor.

Çameli Belevi Mahallesi karşısında Kızılyaka arasındaki Karadağ Mevkiinde Hava sporlarında yamaç paraşütü ve Yelken Kanat Atlayışı eğitim Pisti çalışmaları için hazırlıklar başladı. Yaklaşık 3 kademe’den oluşan pist alanları yamaç paraşütü öğrenmek isteyenlerin eğitim alanı ve pisti olarak kullanılacak ve aynı zamanda ise eğitim pisti cevresi halkın mesire alanı olarak kullanılacak. Bölgede yapılacak olan estetikle beraber İlçemiz halkının yanı sıra Çameli ve bölgeden gelen misafirlerimize hoşça vakit geçirecekleri, nezih ve ferah ortam sunulması planlanıyor.

HAVASPORLARI EĞİTİM PİSTİ OLACAK

Başkan Arslan; Karadağ Mesire alanı halkımızın dinleneceği bir alan ile birlikte Hava Sporları turizminde birlikte, sosyal donatı alanlarıyla halkımızın huzur bulacağı, örnek bir sosyal yaşam alanı oluşturacağız.Bu alanda 3 ayrı pist olacak olup Eğitim atlayış eğitim koordinasyon merkezi olacak, dedi.

HAVA SPORLARININ BAŞKENTİ OLACAĞIZ

Hava Sporları açısından Dünya’nın en iyi atlamak merkezi olan Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti ve mesire alanıda kiralandığını Çameli Yaylacık Dağı Pist alanın spor altyapısı bakımından çok iyi durumda olduğunu belirterek son yıllarda yelken kanat ve yamaç paraşütü gibi farklı branşlarda da önemli etkinlik ve yarışmalara Çameli’nin ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Arslan Yaylacık Yamaç Paraşütü alanında Gelecek sene gerekli düzenlemeler yapılarak İzleyiciler için ayrı bir izleme alanı ve tesislerin oluşturulacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.