Çanakkale Zaferi Sergisini Online Olarak Gezin

Çanakkale Zaferi Sergisini Online Olarak Gezin

Pamukkale Üniversitesi dahil 4 Üniversite “18 Mart Çanakkale Zaferi Sergisi” düzenlendi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin katkıları ile “18 Mart Çanakkale Zaferi Sergisi” düzenlendi. Uluslararası davet ile katılan 106 sanatçı, 106 eser ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutladı.

Türkiye’nin yanında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve İran’dan 106 ressam, yaptıkları 106 eser ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutladı. Farklı konu ve tekniklerle yapılan resim çalışmalarının yanı sıra fotoğraflar, Türk el sanatları, dokumalar, ebru, tezhip, hat sanatı, çini, özgün baskı eserlerden oluşan sergi dijital olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Ana bilim dalı öğretim elemanlarının da katkılarıyla dünyanın farklı ülkelerinden 106 sanatçı, zaferin 106. yılını 106 eser ile kutladı.

Sergi düzenleme kurulu başkanlıklarını; Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Etikan ve Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Karakelle üstlendi.

Çevrimiçi sergiyi https://akademik.adu.edu.tr/aum/tsk/default.asp?idx=31313433 adresinden gezebilirsiniz.

Farklı Ülkelerin Müzisyenlerinden İstiklal Marşı

Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından uluslararası katılımla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Plastik Sanatlar Sanal Sergisi düzenlendi.  Sergi kapsamında farklı ülkelerden müzisyenler, İstiklal Marşı’nı birlikte seslendirdi.

Türkiye’nin yanı sıra aralarında Azerbaycan, Kazakistan, Makedonya, Hollanda ve Yunanistan’ın da bulunduğu farklı ülkelerden sanatçıların katıldığı sergi, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğr. Gör. Cüneyt Taşır’a ithaf edildi.

Çevrimiçi sergiyi: https://akademik.adu.edu.tr/aum/tsk/default.asp?idx=31313432 adresinden izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.